Ηράκλειο: Κατασχέθηκαν παλιές εικόνες και χιλιάδες ευρώ από ιερέα

Ηράκλειο: Κατασχέθηκαν παλιές εικόνες και χιλιάδες ευρώ από ιερέα

Ο ιερέας παραλάμβανε μεγάλο αριθμό δεμάτων από εταιρεία ταχυμεταφορών γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση στις αρχές.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιερέας σε ενορία του Ηρακλείου βρίσκεται στον μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών το τελευταίο διάστημα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν παλαιές εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Σύμφωνα με την δικογραφία, που έχει σχηματίσει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου, ο 43χρονος ιερέας από ορεινό χωριό του Ηρακλείου, είχε παλιές εικόνες και περίπου 200.000 ευρώ.

Ο ιερέας δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο ερευνάται η προέλεση τόσο των εικόνων, όσο και των χρημάτων, καθώς και η σχέση μεταξύ τους.

Οι αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι, ο ιερέας βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές του έτους. Ο κατηγορούμενος παραλάμβανε μεγάλο αριθμό δεμάτων από εταιρεία ταχυμεταφορών, γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση στις αρχές. 

Για την παλαιότητα και την αξία των εικόνων κλήθηκε να γνωμοδοτήσει το τμήμα βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων και μουσείων της εφορείας αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η οποία ήδη απεφάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες, για την παλαιότητά τους, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή