Πυρκαγιά στον Εβρο: Βόρεια του Σουφλίου το μεγαλύτερο μέτωπο

Πυρκαγιά στον Εβρο: Βόρεια του Σουφλίου το μεγαλύτερο μέτωπο

Για την κατάσβεση των δύο τελευταίων ενεργών μετώπων επιχειρούν 582 πυροσβέστες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόρεια του Σουφλίου, σε ρέμα στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Σουφλίου και Διδυμοτείχου εντοπίζεται σήμερα το μεγαλύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Εβρο. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, προσπαθώντας, με συνεχόμενες ρίψεις νερού, να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα.

Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί -κόντρα- στο πύρινο μέτωπο, ενώ στον νομό, σύμφωνα με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4. Για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων, οι ρίψεις νερού συνεχίζονται και σε αρκετά σημεία από τα οποία έχει περάσει ήδη η πύρινη λαίλαπα. Τέλος, το μέτωπο του Σουφλίου μετακινήθηκε από χθες προς τη Δαδιά, ωστόσο δεν εμφανίζει ανησυχητική ένταση καθώς καίει στην ήδη καμένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στον Εβρο, για την κατάσβεση των δύο τελευταίων ενεργών μετώπων επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος 8 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή