Πυρκαγιά στον Εβρο: Ανάμεσα σε Λευκίμμη και Προβατώνα το κύριο μέτωπο

Πυρκαγιά στον Εβρο: Ανάμεσα σε Λευκίμμη και Προβατώνα το κύριο μέτωπο

Μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα, νοτίως του Σουφλίου στον κεντρικό Εβρο, εντοπίζεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα, νοτίως του Σουφλίου στον κεντρικό Εβρο, εντοπίζεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς στον ακριτικό νομό της χώρας, κατά τη 16η ημέρα της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Αρτοποιό.

Η μάχη των πυροσβεστών εστιάζεται, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή νοτίως της Δαδιάς, όπου έχουν δράσει αποτελεσματικά τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με διεθνή συνδρομή.

Στα μέτωπα του Εβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 πυροσβεστικά οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα και 17 εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή. Πρόκειται για 9 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα.

Με το πρώτο φως της ημέρας η δυναμική του μετώπου μειώθηκε, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας η αύξηση της έντασης του πύρινου μετώπου της Λευκίμμης δυσχέραινε το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες απέτρεψαν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό, καθώς και την περαιτέρω εξάπλωσή της.

«Ενώ πιάνουμε το ένα μέτωπο, ξεπηδούν νέα», είπε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας λόγο για συνολικά 19 πυρκαγιές στον Εβρο μόνο την 21η Αυγούστου.

«Χθες επιχειρούσαμε στη Δαδιά. Αν δει κανείς τον χάρτη, από τη Δαδιά έως τη Λευκίμμη και τον Προβατώνα είναι 25 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα μέτωπο που ξεπήδησε από το πουθενά», τόνισε, επισημαίνοντας και τις έρευνες που διεξάγονται, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, για την εξακρίβωση των αιτιών όλων αυτών των μετώπων.

Ο κ. Αρτοποιός πρόσθεσε ότι, πέρα από το μέτωπο μεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα, «σχεδόν όλα τα άλλα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί». Τόνισε ότι από εδώ και πέρα «δεν θα είναι υπόθεση μίας ημέρας προκειμένου να σβηστεί και το τελευταίο καντηλάκι, όμως η φωτιά είναι πλέον πιο αντιμετωπίσιμη».

Την προσοχή της Πυροσβεστικής έχει και το μέτωπο σε ρέμα βορείως του Σουφλίου, στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, όπου μηχανήματα έργου συνεχίζουν αδιάλειπτα τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή