Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Εβρο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Εβρο

Σε επικοινωνία με την «Κ», το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαψεύδει δημοσιεύματα που μετέδιδαν νωρίτερα πως η φωτιά «έχει τεθεί υπό έλεγχο»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά στη Δαδιά του Εβρου που κατακαίει για 17η μέρα στην περιοχή, έχοντας μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 935.000 στρέμματα δάσους (σ.σ σύμφωνα με τα στοιχεία του Copernicus μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου). 

Σε επικοινωνία με την «Κ», το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας διαψεύδει δημοσιεύματα που μετέδιδαν νωρίτερα πως η φωτιά «έχει τεθεί υπό έλεγχο» ή και «έχει σβήσει».

«Θα υπάρχουν εστίες, είναι πολύ μεγάλη η έκταση», σημείωναν από την πυροσβεστική, προσθέτοντας πως οι δυνάμεις περιπολούν και βρίσκονται σε επιφυλακή για φαινόμενα αναζωπυρώσεων. 

Αλλωστε κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έβρεξε καθόλου παρά την έλευση της κακοκαιρίας “Daniel”. «Δεν έριξε ούτε σταγόνα όλες αυτές τις ημέρες από την αρχή της φωτιάς», δήλωσε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος. 

Στην περιοχή επιχειρούν 741 πυροσβέστες με 20 πεζοπόρα τμήματα και 124 οχήματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή