Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο

Νεκρός ανασύρθηκε ένας κτηνοτρόφος που καταπλακώθηκε από τοιχίο – Ενα ακόμη άτομο φέρεται να αγνοείται – Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

5' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από τη Μαγνησία και τις Σποράδες, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες, κυρίως στον Βόλο, στο Πήλιο, αλλά και στη Σκιάθο. 

Τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Βόλο, καθώς ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, έπειτα από καταπλάκωσή του από τοιχίο. Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες, με 3 οχήματα. 

Επιπροσθετα, πληροφορίες κάνουν λόγο για αγνοούμενο οδηγό σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης.

Ταυτόχρονα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, όπως ανακοινώθηκε με νέα ειδοποίηση 112 που ήχησε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, επιβάλλεται από τις 11.20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και στην ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια.

Το 112 ήχησε στις 9.45 π.μ. στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας, επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 110 κάτοικοι και τουρίστες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πηλίου παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί με τα οχήματά τους. 

Κλειστές είναι σήμερα οι Δημόσιες και οι Δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και στη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από τη σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτόν οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο-1
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο-2
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο-3
Πηγή: Magnesianews.gr

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο-4

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από τη συνεχιζόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις Λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού, που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

 

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου – Αγριάς, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης, αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του νότιου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη την πόλη – Κίνδυνος από χειμάρρους

Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως των Αρχών είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα, και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο όσο και στα προάστιά του.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν έως τις 9.00 το πρωί χωρίς διακοπή.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια των τρένων στη γραμμή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα καταργούνται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι νεοτέρας.

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας

Σε κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Στον Βόλο καταφθάνουν πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στη Σκιάθο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι από Τζανεριά μέχρι Κουκουναριές, με τον ίδιο να ζητά «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» και να καταθέτει αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο-5
Πηγή: Skiathoslife.gr

112 και στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα από το 112 έλαβαν μετά τις 9.30 το πρωί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία «Daniel» που είναι σε εξέλιξη και πλήττει περιοχές της χώρας. Το μήνυμα συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών.

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Νέος χάρτης του Meteo.gr με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενας νεκρός στον Βόλο – «Πνίγηκε» το Πήλιο-6

Χάρτης: Meteo.gr

Προβλήματα και στη Λάρισα

Συνεχίζεται με ένταση η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους στον νομό Λάρισας, με τα προβλήματα ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και σε αρκετά χωριά του νομού. Επίσης έχουν καταγραφεί και πτώσεις δέντρων, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Παράλληλα, σήμερα υπήρξε και ακινητοποίηση αυτοκινήτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, με τα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται καθ′ οδόν στα σημεία, αλλά και την Πυροσβεστική, όπου χρειάζεται η συμβολή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή