Κακοκαιρία «Daniel»: Χειροτερεύει η κατάσταση στη Σκιάθο, δύσκολες ώρες στις Σποράδες

Κακοκαιρία «Daniel»: Χειροτερεύει η κατάσταση στη Σκιάθο, δύσκολες ώρες στις Σποράδες

Στο «κόκκινο» παραμένουν Θεσσαλία, Μαγνησία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα, ενώ θα σταλούν κι άλλα προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο νησί της Σκιάθου, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel». Δρόμοι του νησιού έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις 13.00 αποφασίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το skiathoslife.gr, ο Δήμος Σκιάθου προχώρησε σε αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η κακοκαιρία είναι αρκετά ισχυρή από τις πρώτες πρωινές ώρες, με έντονους κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση. 

Βίντεο από τον κεντρικό δρόμο της Χώρας

Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε άντληση υδάτων στις Βίγλες και τις Κουκουναριές, απ′ όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να προβλέπονται και στα νησιά των Σποράδων. 

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία, που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή