Πήλιο: «30 χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια πλημμύρα»

Πήλιο: «30 χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια πλημμύρα»

Κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας μιλούν στην «Κ» για τα όσα βιώνουν τις τελευταίες ώρες

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία “Daniel” σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας μας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα σε Βόλο, Πήλιο και Σκιάθο, απειλώντας παράλληλα Πιερία και Χαλκιδική.

Ενας 51χρονος άνθρωπος έχασε την ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στον Βόλο, ενώ ένας 42χρονος αγνοείται.

Κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας μιλούν στην «Κ» για τα όσα βιώνουν τις τελευταίες ώρες.

Η Αννα Σαράφη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μετά την επέλαση της κακοκαιρίας. «Ο δρόμος μας ενημέρωσαν ότι έχει κοπεί σε μερικά σημεία, αλλά είναι τόσο μεγάλο το φυσικό φαινόμενο που δεν είναι ασφαλές να φύγει κάποιος από το σπίτι του αυτή τη στιγμή. Στον Αγιο Ιωάννη Πηλίου που βρισκόμαστε εμείς, έχει ξενοδοχεία με αρκετούς τουρίστες, κάποιοι από τους οποίους είχαν κανονίσει να φύγουν σήμερα και το ανέβαλαν λόγω της κατάστασης» σημειώνει η κα Σαράφη.

«Το να βρέχει εδώ είναι κάτι το συνηθισμένο, αλλά οι τόσοι κεραυνοί και το γεγονός ότι πλημμύρισε το ποτάμι είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στα 30 χρόνια» καταλήγει η ίδια.

Ο Ηλίας Ράπτης μας μεταφέρει ότι ο πατέρας του και η θεία του βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή Λωτός στα Λεχώνια Βόλου και, εξαιτίας των καταστροφών που έχουν υποστεί οι τοπικοί δρόμοι, δεν μπορούν να απομακρυνθούν.

«Υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι, μεταξύ αυτών ο πατέρας μου και η θεία μου. Το νερό έχει φτάσει στους 70 πόντους και είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ο πατέρας μου είναι 90 ετών και η θεία μου 98 ετών. Το νερό έχει ανέβει πολύ, λίγο ακόμα και θα μπει μέσα στο σπίτι. Εχω επικοινωνήσει με την πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς υπάρχει από ότι μου είπαν, μόνο ένα όχημα στην περιοχή γιατί έχει κοπεί ο δρόμος από Βόλο προς τα χωριά που έχουν πληγεί και αυτό το πυροσβεστικό βοηθάει κατά προτεραιότητα όσους έχουν εγκλωβιστεί στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ράπτης.

«Από χθες το απόγευμα βρέχει συνεχώς και δεν ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα το βράδυ αν συνεχίσει» λέει εκφράζοντας την ανησυχία του.

Η Ηρώ Πρώια, βρίσκεται στο κατάστημά της στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο.

«Μόλις ήρθε ένα όχημα της πυροσβεστικής και ελπίζουμε να μπορέσει να κάνει άντληση από υπόγεια ξενοδοχείων και να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τα οχήματα που είναι μέσα στο parking του χωριού γεμάτα λάσπη, γιατί ο κόσμος πάει να τα πάρει και φοβόμαστε να μην έχουμε θύματα. Βάζουν την περιουσία πάνω από τη ζωή τους τέτοιες ώρες. Εχει πλημμυρίσει το ποτάμι, έχουν “κατέβει” κορμοί δέντρων, ξύλα, λάσπη. Τα υπόγεια των ξενοδοχείων που είναι στην αρχή του χωριού μας, από ότι μαθαίνουμε έχουν πλημμυρίσει» λέει η κα Πρώια στην «Κ».

Η ίδια βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και, όπως μεταφέρει, αυτή την ώρα βρέχει πολύ, έχει κύμα και ο παραλιακός δρόμος έχει πλημμυρίσει.

«Ελπίζω να είναι όλοι καλά στο χωριό γιατί δεν έχουμε καλό σήμα και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Στα ξενοδοχεία υπάρχουν τουρίστες, ήταν μια γυναίκα έγκυος από την Σερβία και είχε εγκλωβιστεί το αυτοκίνητό της, είχε πανικοβληθεί αλλά ευτυχώς το βγάλαμε» καταλήγει.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT