Η κακοκαιρία «Daniel» θα χτυπήσει Πιερία και Χαλκιδική τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία «Daniel» θα χτυπήσει Πιερία και Χαλκιδική τις επόμενες ώρες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας-Σιθωνίας) αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας.

Σε αυτές τις περιοχές έχουν επικεντρωθεί και οι προσπάθειες πρόληψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ισχυρή βροχόπτωση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από πτώσεις δένδρων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ για τους κατοίκους σε Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική ήταν το μήνυμα από το 112 που έλαβαν σήμερα το πρωί αρκετοί και στην Θεσσαλονίκη.

Η πορεία του φαινομένου από τον δορυφόρο


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαρ. Στεργιάδης, είπε ότι «στην περιοχή όπου θα χτυπήσει το φαινόμενο βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Έχουν ήδη γίνει καθαρισμοί ρεμάτων. Υπάρχουν και σκαπτικά μηχανήματα για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους, τους τουρίστες, τους κατασκηνωτές να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο και από την Πέμπτη σταματούν και οι βροχές».

Η Μαγνησία, οι Σποράδες και ιδιαίτερα η Σκιάθος, αλλά και το παραλιακό μέτωπο της Λάρισας πλήττονται με σφοδρότητα από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Στη Μαγνησία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του καταπλακωμένος από τοίχο που έπεσε μετά από κατολίσθηση, ένας ακόμη αγνοείται από τη στιγμή που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από ορμητικά νερά στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, ενώ εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή