«Super Star»: Εγκλωβισμένοι και ταλαιπωρημένοι για τουλάχιστον 12 ώρες στα ανοιχτά του Βόλου

«Super Star»: Εγκλωβισμένοι και ταλαιπωρημένοι για τουλάχιστον 12 ώρες στα ανοιχτά του Βόλου

Το πλοίο με 384 επιβάτες και 53 άτομα πλήρωμα δεν επιτρέπεται να μπει στο λιμάνι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Αγιο Κωνσταντίνο αναχώρησε τελικά λίγο μετά τις έντεκα και μισή το πρωί το πλοίο «Super Star» με 384 επιβάτες και 53 άτομα πλήρωμα, που είχε παραμείνει στα ανοιχτά του Βόλου για τουλάχιστον δώδεκα ώρες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες είναι πολύ μεγάλη καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο πλοίο για περισσότερες από είκοσι ώρες συνολικά αφού το πλοίο λόγω προβλήματος στην άγκυρα πλέει με μειωμένη ταχύτητα. «Είμαστε ακόμα μέσα στο πλοίο από χθες στις 13:30 που ξεκινήσαμε από τη Σκόπελο», είπε το πρωί της Τετάρτης ο κ. Παναγιώτης, μιλώντας στην «Κ». 

Περιγράφοντας τα όσα έχουν διαδραματιστεί όλες αυτές τις ώρες που παραμένει μέσα στο «Super Star», λέει: «Δέκα λεπτά μετά τον απόπλου μας ενημέρωσαν ότι ήταν κλειστό το λιμάνι του Βόλου και αρχικά μείναμε στη Σκιάθο κάποιες ώρες που είχε και εκεί καταρρακτώδη βροχή και σιγά-σιγά φτάσαμε στο λιμάνι του Βόλου. Δεν υπήρχε καμία βλάβη στο πλοίο, όπως λέγεται, απλά κόλλησε ένα δοκάρι στην άγκυρα καθώς την ανέβαζαν, όταν ήμασταν στη Σκιάθο. Πλέον έχουμε φτάσει εδώ από τις 11 χθες το βράδυ και είμαστε ξαπλωμένοι στο πάτωμα, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση. Τώρα μας είπαν ότι μπορεί μετά από κάποιες ώρες να καθαρίσουν τη διαδρομή για να μας βγάλουν έξω από την πόλη του Βόλου. Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μία ώρα από εδώ, αλλά απ’ ό,τι μας είπε ο υποπλοίαρχος είναι στην ευθύνη του Λιμενικού και του υπουργείου να δώσει εντολή να πάμε σε άλλο λιμάνι». 

«Τελειώνουν τα φαγητά»

Ο κ. Παναγιώτης, όπως μας μεταφέρει, έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ενώ μέσα στο πλοίο βρίσκονται ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και τουρίστες που έχουν χάσει τις πτήσεις τους. «Εγώ είμαι μεταμοσχευμένος καρδιάς, έχω τα φάρμακά μου μαζί ευτυχώς, είναι δραματική η κατάσταση, έχει 5 ευρώ η τυρόπιτα, δεν έχουν κεράσει ούτε ένα νερό. Είμαστε εδώ παγιδευμένοι και ταλαιπωρημένοι. Δεν μας ενημέρωσαν, εγώ θα έμενα στη Σκόπελο αν το ήξερα, έφυγα νωρίτερα λόγω της κακοκαιρίας. Επίσης, όταν φτάσαμε στη Σκιάθο ο κόσμος επιβιβάστηκε κανονικά, δεν μας είπαν τίποτα, ότι δεν θα μπορέσουμε να δέσουμε στον Βόλο. Κοιμόμαστε στο πάτωμα. Τώρα τελειώνουν και τα φαγητά του πλοίου, μόνο κάτι τυρόπιτες έχουν μείνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, είχαν ενημερωθεί ότι έχει δηλωθεί μηχανική βλάβη στο πλοίο, λόγω δυσλειτουργίας του μηχανισμού σε μία εκ των δύο αγκυρών και αποφασίστηκε αρχικά ότι το πιο σωστό ήταν να παραμείνει στα ανοιχτά του λιμανιού του Βόλου για λόγους ασφαλείας μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή