Meteo: Πλημμύρισε ο θεσσαλικός κάμπος

Meteo: Πλημμύρισε ο θεσσαλικός κάμπος

Σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel», σύμφωνα με το meteo.

Οπως επισημαίνεται, ακόμη και περιοχές όπου δε σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής, έχουν κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, τα οποία κατεβαίνουν ορμητικά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ορεινά της Πίνδου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής το τελευταίο 48ωρο.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι περιοχές Κωφοί Μαγνησίας (457 mm), Πεζούλα (414 mm), Μουζάκι (397 mm), Καρδίτσα (391 mm), ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται.

Στο χάρτη με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με γαλάζιο χρώμα φαίνονται οι περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Meteo: Πλημμύρισε ο θεσσαλικός κάμπος-1
Πηγή: Meteo

Σημειώνεται ότι ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από τις 07:40 το πρωί της Τετάρτης, όταν τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT