Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»

Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»

«Γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν αυτοί οι δρόμοι», λέει στην «Κ» πηγή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον δεύτερο όροφο του παραθαλάσσιου μπαρ του στη Μηλίνα, ένα χωριό στο Νότιο Πήλιο, ο Χρήστος Φάβιος είδε χθες να βουλιάζουν μπροστά στα μάτια του περίπου 10 αυτοκίνητα. «Βουλιάξανε κάτω από τη θάλασσα, με τα φώτα αναμμένα – τα πήρε το ρεύμα και τα παρέσυρε αρκετά βαθιά μέσα στη θάλασσα», λέει στην «Κ». 

«Σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στο χωριό, δηλώνει ο 34χρονος κ. Φάβιος. «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια», τονίζει. «Εχει υποχωρήσει το έδαφος, έχει πάρει τα μισά μαγαζιά κάτω από τη θάλασσα, έχει γκρεμίσει τουλάχιστον τέσσερα σπίτια, όλες οι γέφυρες έχουν πέσει, δεν μπορούμε να πάμε στην άλλη άκρη του χωριού», αναφέρει. Μιλάει από το κινητό του, το οποίο φορτίζει με ρεύμα από γεννήτρια, καθώς στο χωριό δεν υπάρχει ούτε ρεύμα ούτε νερό. Ούτε και φαρμακείο. «Μπήκε το νερό μέσα και παρέσυρε όλα τα φάρμακα», σημειώνει. 

Τώρα που κάπως κόπασε η βροχή, βγήκε από το σπίτι του για να προσπαθήσει να βρει ορισμένους ηλικιωμένους που έχουν αποκλειστεί στο σπίτι τους, και με τους οποίους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καθώς δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα. «Εχει μεγάλους ανθρώπους που είναι αβοήθητοι, δεν έχουν καν τα φάρμακα τους», λέει ο κ. Φάβιος. Χθες, όταν κατάφερε να φύγει από το μαγαζί του – όπου ο πρώτος όροφος είχε πλημμυρίσει – χρειάστηκε να περάσει πάνω από τέσσερα αυτοκίνητα, για να πάει στο σπίτι του. «Με κομμένες λαμαρίνες», συμπληρώνει, «επικρατεί γενικά ένα χάος, το ένα αμάξι είναι πάνω στο άλλο». Το πιο σημαντικό, δηλώνει, είναι να έρθει βοήθεια στο χωριό, όπου τονίζει πως υπάρχει όχημα της Πυροσβεστικής. «Γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν αυτοί οι δρόμοι», λέει στην «Κ» πηγή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, «και για να επανέλθει το ρεύμα και το νερό όσο πιο γρήγορα γίνεται». 

«Είναι σε έκτακτη ανάγκη το χωριό», δηλώνει ο κ. Φάβιος. «Και πόλεμος να είχε γίνει», συμπληρώνει, «και να είχαν ρίξει τα αεροπλάνα βόμβες, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει τέτοια ζημιά». 

Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-1
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-2
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-3
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-4
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-5
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-6
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-7
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-8
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-9
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-10
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-11
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-12
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-13
Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»-14
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT