«Είδα να καταρρέει το κτίριο» – Μαρτυρία για την καταστροφή στο Γηροκομείου Βόλου

«Είδα να καταρρέει το κτίριο» – Μαρτυρία για την καταστροφή στο Γηροκομείου Βόλου

«Αδειάσαμε το τμήμα του κτιρίου δίπλα από το ποτάμι. Μεταφέραμε όλους τους ηλικιωμένους σε άλλες πτέρυγες ή στο νοσοκομείο»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηταν σκληρές οι στιγμές του απεγκλωβισμού», λέει στην «Κ» η κυρία Βαρβάρα Ψαθά, προϊσταμένη του Γηροκομείου Βόλου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε χθες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που ταλαιπωρεί για δεύτερο 24ωρο την περιοχή.

Η κ. Ψαθά σημειώνει ότι χθες ήταν «μία άσχημη μέρα». Και προσθέτει: «Το ποτάμι φούσκωνε, το νερό σηκωνόταν προς τα πάνω, απειλητικό».

Η κατάσταση έμοιαζε απειλητική κι έτσι κινήθηκαν προληπτικά: «Αδειάσαμε το τμήμα του κτιρίου  δίπλα από το ποτάμι. Μεταφέραμε όλους τους ηλικιωμένους σε άλλες πτέρυγες ή στο νοσοκομείο».

«Είδα να καταρρέει το κτίριο, ξέραμε ότι θα γινόταν, φούσκωνε το ρέμα από το ποτάμι, είχε ραγίσει ένας τοίχος, πήραμε τηλέφωνο στο διοικητικό συμβούλιο και λόγο μετά κατέρρευσε», υπογραμμίζει.

Η ίδια επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή το Γηροκομείο δοκιμάζεται, καθώς «δεν έχουμε ύδρευση και ρεύμα, το προσωπικό δυσκολεύεται να έρθει», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «έχουμε απόθεμα σε νερά και φαγητό, προσπαθούμε για το καλύτερο».

Αυτή τη στιγμή στο Γηροκομείο φιλοξενούνται περί τα 90 άτομα.

«Ήταν ακραίο φαινόμενο, δεν περιμέναμε τόση ποσότητα νερού, η δύναμη του νερού ήταν μεγάλη», επισημαίνει η κ. Ψαθά στην «Κ», την ώρα που η βροχόπτωση γινόταν ολοένα και πιο σφοδρή.

«Είδα να καταρρέει το κτίριο» – Μαρτυρία για την καταστροφή στο Γηροκομείου Βόλου-1
«Είδα να καταρρέει το κτίριο» – Μαρτυρία για την καταστροφή στο Γηροκομείου Βόλου-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT