Κακοκαιρία «Daniel»: Ρεκόρ βροχόπτωσης με 754 τόνους νερού σε μόλις 20 ώρες

Κακοκαιρία «Daniel»: Ρεκόρ βροχόπτωσης με 754 τόνους νερού σε μόλις 20 ώρες

Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο των φαινομένων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία «Daniel» ξεπέρασε σε δυναμική και σε όγκους νερού ακόμα και τους μεσογειακούς κυκλώνες που έχουν πλήξει τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, έσπασε το ρεκόρ ημερήσιας βροχόπτωσης με 754 τόνους νερού ανά στρέμμα, σε μόλις 20 ώρες στη Ζαγορά Πηλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΕΡΤ. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως αργά το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στην πόλη της Καρδίτσας με 331 mm, ενώ τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής παρουσιάζονται στον παρακάτω χάρτη.

Κακοκαιρία «Daniel»: Ρεκόρ βροχόπτωσης με 754 τόνους νερού σε μόλις 20 ώρες-1

Διευκρινίζεται επίσης από το Meteo, ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, που έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.        

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT