Ανοχύρωτη η Αθήνα στη νεροποντή

Ανοχύρωτη η Αθήνα στη νεροποντή

Μια έντονη μπόρα ήταν αρκετή για να «πνιγεί» η Αθήνα - Ανθρωποι κινδύνευσαν σε κεντρικούς δρόμους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να δώσει η Αθήνα την εικόνα ανοχύρωτης πόλης. Κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ πολίτες προσπαθούσαν να μην παρασυρθούν από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν σε κεντρικές αρτηρίες, όπως στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Η στάση του μετρό στον Ευαγγελισμό μετατράπηκε σε λίμνη από την έντονη εισροή υδάτων, ενώ στη γραμμή Θησείο – Μοναστηράκι διακόπηκαν τα δρομολόγια. Η κυκλοφορία σταμάτησε σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, όπως η Πέτρου Ράλλη, η Πειραιώς και η Χαμοστέρνας.

Η βροχόπτωση στην Αθήνα χθες το απόγευμα ήταν ισχυρή. Μέχρι τις 8 μ.μ. περίπου είχαν πέσει 72 χιλιοστά βροχής στον Πειραιά, 70 στον λόφο Χαϊδαρίου και 64 στο Παλαιό Φάληρο. Στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας έπεσαν μέχρι 50 χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η κακοκαιρία «Daniel» που επισκέφθηκε χθες το απόγευμα και το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν πολύ έντονη, ωστόσο, όπως φαίνεται, και παρά τις συνεχείς και έγκαιρες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για τη δριμύτητα των φαινομένων, τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί δεν ήταν αρκετά.

Τα φρεάτια σε κεντρικούς δρόμους είχαν καθαριστεί, αναφέρουν πηγές της Περιφέρειας Αττικής, «ωστόσο λόγω φθινοπώρου πολλά υλικά παρασύρθηκαν από τη βροχή και δημιούργησαν προβλήματα στην εισροή υδάτων».

Από την άλλη, πριν από λίγες ημέρες είχε σταλεί επιστολή από την περιφέρεια προς τους δήμους της Αττικής για να καθαριστούν τα φρεάτια που εμπίπτουν στη δική τους αρμοδιότητα. Το πινγκ πονγκ των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών συνηθίζεται πάντως κάθε φορά που πλημμυρίζουν δρόμοι της πόλης έπειτα από έντονη βροχόπτωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας, έξω από το μετρό στον Ευαγγελισμό, κινδύνεψαν πολίτες που παρασύρθηκαν, καθώς η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είχε μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αργά το βράδυ, νέο μήνυμα από το 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους για νέο γύρο καταιγίδων καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Λίγη ώρα αργότερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και σε άλλους δρόμους της Αττικής. Συγκεκριμένα, στην οδό Ερυμάνθου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας της ΝΕΟ Αθηνών – Λαμίας στην περιοχή της Κηφισιάς και στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη από το ύψος της οδού Μακεδονομάχων έως τον λιμένα του Πόρτο Ράφτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT