Κακοκαιρία Daniel: Τουλάχιστον 825 απεγκλωβισμοί – Πάνω από 700 στη Θεσσαλία

Κακοκαιρία Daniel: Τουλάχιστον 825 απεγκλωβισμοί – Πάνω από 700 στη Θεσσαλία

Σε 4.870 ανέρχονται συνολικά οι κλήσεις που έχει δεχθεί από όλη την επικράτεια η Πυροσβεστική, μέχρι και το πρωί της Πέμπτης

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 4.870 ανέρχονται συνολικά οι κλήσεις που έχει δεχθεί από όλη την επικράτεια η Πυροσβεστική, μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 800 απεγκλωβισμοί πολιτών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, μόνο στη Θεσσαλία, η οποία πλήττεται βαρύτατα από την επέλαση της κακοκαιρίας, έχουν πραγματοποιηθεί 710 απεγκλωβισμοί πολιτών καθώς και μεταφορά τους προς ασφαλή σημεία.

Θεσσαλία: Πάνω από 3.000 κλήσεις – Απεγκλωβίστηκαν 710 άτομα

Αναλυτικά, στην περιφέρεια Θεσσαλίας η Πυροσβεστική έλαβε 3.100 κλήσεις, εκ των οποίων οι 2.081 από περιοχές της Μαγνησίας, όπου μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 465 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 400 άτομα.

Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας καταγράφηκαν 290 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 90 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 115 άτομα.

Σε 400 ανέρχονται οι κλήσεις από περιοχές της Καρδίτσας, όπου μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 150 αντλήσεις υδάτων και έχουν 95 απεγκλωβισμοί ατόμων.

Κακοκαιρία Daniel: Τουλάχιστον 825 απεγκλωβισμοί – Πάνω από 700 στη Θεσσαλία-1

Στα Τρίκαλα, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 75 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 70 άτομα, ενώ στη Σκιάθο έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 30 άτομα.

Στερεά Ελλάδα: 62 απεγκλωβισμοί – 710 κλήσεις

Την ίδια στιγμή, σε 62 ανέρχονται οι απεγκλωβισμοί στη Στερεά Ελλάδα, απ’ όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 710 κλήσεις (Εύβοια 110, Λαμία και Δομοκός 586, Θήβα και Λιβαδειά 22).

Σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας έχουν πραγματοποιηθεί 27 αντλήσεις υδάτων, 8 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 9 άτομα

Στο Δομοκό και στη Λαμία έχουν πραγματοποιηθεί 76 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 52 άτομα, ενώ ένα άτομο έχει απεγκλωβιστεί στη Βοιωτία.

Καλύτερη εικόνα σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία

Καλύτερη εικόνα στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου από τις 40 κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική, καμία δεν αφορούσε εγκλωβισμό ατόμου. Κατά κύριο λόγο, οι κλήσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Κατερίνη αφορούσαν κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Κακοκαιρία Daniel: Τουλάχιστον 825 απεγκλωβισμοί – Πάνω από 700 στη Θεσσαλία-2
Πηγή: Associated Press

Πελοπόννησος: Απεγκλωβισμοί στην Επίδαυρο

Σε 139 ανέρχονται οι κλήσεις από την Πελοπόννησο με τις περισσότερες να εντοπίζονται στην Επίδαυρο, όπου πραγματοποιήθηκαν οκτώ απεγκλωβισμοί, 21 αντλήσεις υδάτων και τέσσερις κοπές δέντρων.

Αντλήσεις υδάτων σημειώθηκαν επίσης σε Κόρινθο (2), Μονεμβασιά (5) και Σπέτσες (12), ενώ στο Κρανίδι πραγματοποιήθηκαν επτά απεγκλωβισμοί και 68 αντλήσεις υδάτων.

Αττική: 38 απεγκλωβισμοί και 524 αντλήσεις υδάτων

Τέλος, στην περιφέρεια Αττικής η Πυροσβεστική δέχθηκε 881 κλήσεις, εκ των οποίων 651 σε περιοχές του λεκανοπεδίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 524 αντλήσεις υδάτων, 40 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 38 άτομα.

Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι σημειώθηκαν 124 κλήσεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 48 αντλήσεις υδάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT