Διεθνή ΜΜΕ για Ελλάδα: Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες

Διεθνή ΜΜΕ για Ελλάδα: Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες

Για «φονικές πλημμύρες» και «δρόμους που έγιναν ποτάμια», μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ στις εκτενείς ανταποκρίσεις τους.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «φονικές πλημμύρες» και «δρόμους που έγιναν ποτάμια», μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ στις εκτενείς ανταποκρίσεις τους, με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές μας Τουρκία και Βουλγαρία που επίσης επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις.

«Ακραία καιρικά φαινόμενα παγιδεύουν κατοίκους και βυθίζουν χωριά στην Ελλάδα», γράφουν οι New York Times, υπογραμμίζοντας ότι «ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις κλήθηκαν να συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης».

«Οι δρόμοι της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας μετατρέπονται σε ποτάμια», αναφέρει το BBC, μιλώντας για «φονικές πλημμύρες».

Διεθνή ΜΜΕ για Ελλάδα: Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες-1

«Φονικές πλημμύρες πλήττουν την Ελλάδα μετά από ένα καλοκαίρι πυρκαγιών», σημειώνει στη δική του ανταπόκριση από τη Λάρισα το αμερικανικό δίκτυο CNN, ενώ στο ίδιο πνεύμα και η γερμανική Deutsche Welle αναφέρεται στις «σφοδρές βροχοπτώσεις» και στις «πλημμύρες» που «διαδέχθηκαν τις καλοκαιρινές πυρκαγιές στην Ελλάδα». «Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η Ελλάδα πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές και ξαφνικές πλημμύρες», γράφει η ισπανική El Pais.

Στο ίδιο μοτίβο, η γερμανική Tagesschau επισημαίνει την γρήγορη εναλλαγή σκηνικού, από τις ακραίες φωτιές στις ακραίες βροχοπτώσεις, ενώ για «απίστευτες ποσότητες νερού» κάνει λόγο στην ιστοσελίδα του και το γερμανικό δημόσιο δίκτυο ZDF, όπως αναφέρει σε άρθρο της η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.  

Για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη «για τη διάσωση χωριών που έχουν αποκλειστεί από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία», γράφει από την πλευρά της η γαλλική Le Monde, ενώ και το αμερικανικό δίκτυο Fox βλέπει σκηνές «βιβλικής καταστροφής» στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT