Πολλές παραβάσεις σε σχολικά πούλμαν

Πολλές παραβάσεις σε σχολικά πούλμαν

Διαπιστώθηκαν 244 σε 1.696 ελέγχους που διενήργησε η Τροχαία την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό αριθμό παραβάσεων σε σχολικά λεωφορεία διαπίστωσε η Τροχαία, σε ελέγχους που πραγματοποίησε χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 1.696 έλεγχοι σε λεωφορεία τα οποία μετέφεραν μαθητές σε όλη τη χώρα και διαπιστώθηκαν 244 παραβάσεις. Πολλές από τις παραβάσεις θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρές με την έννοια ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων, όπως για παράδειγμα τα φθαρμένα λάστιχα, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ή η έλλειψη πιστοποιημένου ταχογράφου.

Από τις 244 παραβάσεις οι 102 αφορούσαν τη συσκευή ελέγχου ταχύτητας (ταχογράφος), η λειτουργία της οποίας είναι υποχρεωτική από το 2016 και οι 37 παραβάσεις αφορούσαν φθαρμένα ελαστικά.

Ακόμα 21 οδηγοί σχολικών αυτοκινήτων πιάστηκαν να έχουν ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, 10 να μη φορούν ζώνες ασφαλείας και 20 δεν είχαν πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας. Ακόμα καταγράφηκαν 26 παραβάσεις για μη τήρηση του ωραρίου εργασίας, 4 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 2 για έλλειψη φαρμακείου, 2 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου, 1 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας και άλλες 19 παραβάσεις για ελλείψεις και επικίνδυνες συμπεριφορές. Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα διένειμε σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Ο στόχος σύμφωνα με την αστυνομία είναι να ευαισθητοποιηθούν γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου τα ατυχήματα στους δρόμους είναι σύνηθες φαινόμενο, το οποίο μάλιστα δεν δείχνει τάσεις μείωσης.

Ενδεικτικά, τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 8,4% τον Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (875 τον Δεκέμβριο του 2022, έναντι 807 τον Δεκέμβριο του 2021).

Από τους εμπλεκόμενους σε τροχαία ατυχήματα, καταγράφηκαν 51 νεκροί, 61 βαριά τραυματίες και 979 ελαφρά τραυματίες, έναντι 47 νεκρών, 36 βαριά τραυματιών και 907 ελαφρά τραυματιών τον Δεκέμβριο του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,5% σε νεκρούς, κατά 69,4% σε βαριά τραυματίες και κατά 7,9% σε ελαφρά τραυματίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή