ΕΥΔΑΠ: «Σε 15 μέρες ο Βόλος θα έχει πόσιμο νερό»

ΕΥΔΑΠ: «Σε 15 μέρες ο Βόλος θα έχει πόσιμο νερό»

Εντός των επόμενων 15 ημερών θα λειτουργήσει μονάδα καθαρισμού του νερού, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βοήθεια που παρέχει η ΕΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της υδροδότησης στο Βόλο, αναφέρθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Χαράλαμπος Σαχίνης, σημειώνοντας πως εντός των επόμενων 15 ημερών θα λειτουργήσει στην πόλη μονάδα καθαρισμού ώστε το νερό να καταστεί και πάλι πόσιμο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του, ο κ. Σαχίνης ενημέρωσε πως η ΕΥΔΑΠ συνεισφέρει στις εργασίες αποκατάστασης με την παροχή τεχνογνωσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που προκλήθηκε από την κακοκαιρία Daniel.

Από κοινού με το νέο πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, Γιώργο Στεργίου, διακήρυξαν την πολιτική της νέας διοίκησης, η οποία συνοψίζεται στο μήνυμα «καθαρό νερό για όλους με το πιο ανταγωνιστικό κόστος, προς όφελος των καταναλωτών».

ΕΥΔΑΠ: «Σε 15 μέρες ο Βόλος θα έχει πόσιμο νερό»-1
Χαράλαμπος Σαχίνης – Γεώργιος Στεργίου / INTIME News

Επιπλέον, ο κ. Σαχίνης ενημέρωσε ότι η Ελλάδα – όπως καταδεικνύει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Πανεπιστημίου YALΕ – όσον αφορά την ποιότητα του νερού, βρίσκεται μαζί και με άλλες χώρες,στην πρώτη θέση μεταξύ 180 χωρών. Η ΕΥΔΑΠ δε, είναι σε παγκόσμιο επίπεδο η εταιρεία που παρέχει στις πόλεις την δεύτερη φθηνότερη τιμή στο νερό.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού της εταιρείας, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζόμενων είναι τα 56 έτη και τόνισε ότι ο ίδιος θα επιδιώξει «την ανανέωσή του, μέσο ενός ευέλικτου ΑΣΕΠ».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη ανανέωσης των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ που έχουν μέσο όρο κατασκευής τα 60 έτη.

Σημειώνεται ότι υπέρ της υποψηφιότητας των Στεργίου και Σαχίνη ψήφισαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοχηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» και όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή