Κακοκαιρία Daniel: «Ενίσχυση θα λάβουν μόνο όσοι τη δικαιούνται»

Κακοκαιρία Daniel: «Ενίσχυση θα λάβουν μόνο όσοι τη δικαιούνται»

Η κ. Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή θα μοιράσουν γαλότσες και άλλα προστατευτικά υλικά σε κατοίκους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν εμπνέει ανησυχία η υγεία κάποιου ανθρώπου, που νοσηλεύεται και δεν έχουμε συρροές κρουσμάτων σε κάποια περιοχή», τόνισε στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η ίδια τόνισε ότι το τελευταίο 24ωρο εξετάστηκαν σε δομές υγείας του ΕΣΥ 1.152 πολίτες και καταγράφηκαν 37 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού (126 συνολικά) και 36 γαστρεντερίτιδας (130 συνολικά). «Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι αναμενόμενος για την εποχή», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα παθογόνα είναι σαλμονέλα, εντεροπαθογόνο E.coli, ροταϊός και κλωστρίδιο. «Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας κανενός ασθενή που νοσηλεύεται και δεν έχουμε μέχρι τώρα συρροές κρουσμάτων σε καμία περιοχή», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα του νερού, τόνισε ότι ελήφθησαν νέα δείγματα και δεν επέρχεται καμία μεταβολή σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις. Από αύριο δε η ενημέρωση θα γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα, ωστόσο να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ανίχνευση προνυμφών στα λιμνάζοντα ύδατα και γίνονται παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η μολυσματικότητα των λιμνάζων υδάτων σε όλη την περιοχή.

Προστατευτικά υλικά θα μοιραστούν στους πολίτες

Η κ. Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες προκειμένου να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντα νερά που υπάρχουν στην περιοχή. Κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τις επόμενες δυο ημέρες, όπου θα υπάρχει εντατικός ρυθμός διανομής προστατευτικών υλικών, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, και μετά να πάνε να δουν σε τι κατάσταση είναι τα σπίτια τους.



«Διασφαλίζουμε ότι ενίσχυση θα λάβουν μόνο όσοι τη δικαιούνται», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο για να επιτευχθεί η άμεση πρόσβαση σε χωριά που έχουν πληγεί. Για την ΠΑΘΕ είπε ότι έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα ύδατα και ότι «το έργο συνεχίζεται για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας».

Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr λειτουργεί κανονικά και έχουν υποβληθεί 6.764 οριστικές αιτήσεις και 3.513 προσωρινές αιτήσεις, είπε και πρόσθεσε: «Αιτήσεις για την κάλυψη των οικοσκευών και των αναγκών ως 6.600 ευρώ, για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής υποδομής έως 10.000 ευρώ και για την πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν έως 4.000 ευρώ. Αιτήσεις και από όλες τις περιοχές και των 5 νομών».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών ζώων, είπε ότι τα αιγοπρόβατα ανέρχονται σε 61.786, τα βοοειδή 5.306, τα χοιρινά σε 19.355 και πτηνά 123.810.

«Οι βασικές αρτηρίες είναι πλέον ανοιχτές», είπε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι η ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξει το συντομότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT