Blue Horizon: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος

Blue Horizon: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος

Μετά τη συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποφασίστηκε οι δύο άνδρες να παραμείνουν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση του δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, όπου είχε παραπεμφθεί μετά τις απολογίες τους, λόγω διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική τους μεταχείριση.

Στον υποπλοίαρχο και το ναύκληρο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο πλοίαρχος όσο και ο ύπαρχος του Blue Horizon, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σημειώνεται πως παρά την οδύνη που εξέφρασε δημόσια ο ύπαρχος που εμπλέκεται στο τραγικό περιστατικό, οι διάλογοι και τα ηχητικά ντοκουμέντα από το πλοίο που ήρθαν στη δημοσιότητα αποτυπώνουν την προσπάθεια του πλοιάρχου να καθοδηγήσει τα μέλη του πληρώματος.

Χαρακτηριστικά, ο ύπαρχος φέρεται να αναφέρει: «Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός, γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω γύρω. Μα δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε ήταν “εγώ θα ταξιδέψω”».

«Προσπαθώ να μη σας απολύσουν»

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι που εκτυλίσσονται μεταξύ πλοιάρχου και πληρώματος, αναφορικά με τον χειρισμό της κατάστασης, ενόψει των καταθέσεων στο Λιμενικό.

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση. Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ-εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει.

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…

Πλοίαρχος: Oχι τον σπρώξαμε, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ηταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT