Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Tο παρών έδωσαν συλλογικότητες, σωματεία, μαθητές και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και οι γονείς του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κερατσίνι, προκειμένου να συμμετάσχει στην κινητοποίηση για τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Από νωρίς το πρωί, πολλοί ήταν οι πολίτες που πήγαν να αφήσουν μια ανθοδέσμη στο μνημείο του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, στο σημείο που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Στην κινητοποίηση το παρών έδωσαν συλλογικότητες, σωματεία, μαθητές και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο σύλλογος πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης καθώς και ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Μάλιστα, η μητέρα του ασπάστηκε τη μορφή του γιου της στο μαρμάρινο μνημείο, ενώ ο πατέρας του απαθανατίστηκε αγκαλιά με τον Γιάννη Μάγγο, που επίσης έχασε με τραγικό τρόπο τον γιο του, Βασίλη, το 2020.

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-1
INTIME News

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία προς τη μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην πορεία στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκαν 11 προληπτικές προσαγωγέςμία εκ των οποίων κατέληξε σε σύλληψη λόγω απείθειας.

 

Δείτε φωτογραφίες

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-2

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-3

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-4

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-5

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-6

Φωτογραφίες: Ζάχος Γιώργος / Intime News

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή