Μυστήριο με τον θάνατο 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού ύστερα από ταξίδι με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία

Μυστήριο με τον θάνατο 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού ύστερα από ταξίδι με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία

Ασθένησε κατά τη διάρκεια υπερατλαντικού εκπαιδευτικού ταξιδιού και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θάνατο μιας 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία ασθένησε κατά τη διάρκεια υπερατλαντικού εκπαιδευτικού ταξιδιού με δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 20χρονη ένιωσε αδιαθεσία μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί στο Σουέζ, προκειμένου να επαναπατριστεί στην Ελλάδα.

Οπως επισημαίνεται, η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου με μέριμνα της εταιρείας και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και στη συνέχεια σε νοσοκομείο, όπου και έχασε τη μάχη για τη ζωή την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης της Κω, πρόκειται για τη Μαριάννα Τσίγκα, φοιτήτρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, η οποία βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, ενώ συγγενείς και φίλοι θα πουν το «τελευταίο αντίο» στην 20χρονη την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω.

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δηλώνει συγκλονισμένος από τον αδόκητο θάνατο της δοκίμου, σημειώνοντας πως «η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Διενεργείται προανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή