Νοσοκομεία: Η αρχή έγινε από το Θριάσιο

Νοσοκομεία: Η αρχή έγινε από το Θριάσιο

Υπεγράφη χθες η πρώτη σύμβαση για την αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών νοσοκομείων του ΕΣΥ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες η πρώτη σύμβαση για την αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών νοσοκομείων του ΕΣΥ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Η σύμβαση αφορά τα ΤΕΠ του Θριασίου Νοσοκομείου και υπεγράφη μεταξύ της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και του προέδρου της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Περιλαμβάνει την ανακατασκευή, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό των ΤΕΠ αλλά και των εξωτερικών ιατρείων του Θριασίου Νοσοκομείου και το οποίο χαρακτηρίζεται ως κομβικής σημασίας για τη λειτουργία του ΕΣΥ στην Αττική, καθώς καλύπτει τη Δυτική Αττική, ενώ λόγω της θέσης του δέχεται περιστατικά από την Πελοπόννησο και τις αεροδιακομιδές από το Αιγαίο. Το 2022 καταγράφηκαν 61.705 επισκέψεις στο ΤΕΠ του Θριασίου και 43.745 επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Σημειώνεται ότι στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, είναι η αναβάθμιση των ΤΕΠ 96 νοσοκομείων καθώς και 156 Κέντρων Υγείας.

Για το συνολικό έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) και των επτά Υγειονομικών Περιφερειών. Για να υλοποιηθεί το κάθε υποέργο, οι τεχνικές υπηρεσίες των ΥΠΕ συνεργάζονται με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου. Την υπογραφή της σύμβασης για το Θριάσιο θα ακολουθήσουν συμβάσεις για το Αττικόν, καθώς και για τα νοσοκομεία Τζάνειο, Μεταξά, Κρατικό Νίκαιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT