Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της πορείας, άνοιξαν.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η πορεία της ΑΔΕΔΥ και των υπόλοιπων σωματείων που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της πορείας, άνοιξαν. Ωστόσο, από το πρωί, κυκλοφοριακό «έμφραγμα» παρατηρείται σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύσουσας καθώς πολλά είναι τα μέσα μεταφοράς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. 

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο-1
Φωτ.: Intime

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο-2
Φωτ.: Intime

Με κεντρικό σύνθημα «Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», η ΑΔΕΔΥ, καθώς και εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:30 στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και απαιτώντας την απόσυρσή του.

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιούσε στο Σύνταγμα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αξιώνοντας, επίσης, την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο-3
Φωτ.: Intime

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο-4
Φωτ.: Intime

Μετ’εμποδίων οι μεταφορές 

Υπενθυμίζεται πως κινητοποιημένοι είναι σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού καθώς και των δύο γραμμών του μετρό. 

Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30. Τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω τρίωρης στάσης εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο-5
Φωτ.: Intime

Κανονικά κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ καθώς το συνδικάτο ανέστειλε την κινητοποίηση αφού η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί, κρίθηκε παράνομη. 

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ).

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής στην απεργία της ΠΕΝΕΝ. 

Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Στη συμπρωτεύουσα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00 μ.μ. και από τις 9.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή