Συνελήφθη διοικητής ΑΤ – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους

Υπηρετούσε στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2022

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη διοικητή αστυνομικού τμήματος νησιού των Κυκλάδων για χρηματισμό προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο διοικητής φέρεται να ζήτησε χρήματα από ιδιοκτήτη καταστήματος που τελούνται γλέντια για γάμους, προκειμένου να μην προβεί σε ελέγχους και καταγραφή παραβάσεων.

Ειδικότερα, φέρεται να ζητούσε το ποσό των 30.000 ευρώ τον χρόνο από την επιχειρηματία, ενώ για την επαφή του διοικητή και του ιδιοκτήτη κέντρου είχε μεσολαβήσει ιδιώτης. Ο ιδιώτης, είναι μηχανικός, στον οποίο απευθύνθηκε η επιχειρηματίας προκειμένου να δει αν ο γείτονας είχε πολεοδομικές παραβάσεις για να τον καταγγείλει και εκείνη.

Ο μηχανικός, της είπε να απευθυνθούν στον διοικητή του τμήματος προκειμένου να «δώσουν κάτι» για να μην κάνει ελέγχους. Ο ίδιος της είπε στη συνέχεια ότι έπρεπε να δώσει 20.000 ευρώ για τον διοικητή και 10.000 ευρώ για εκείνον. 

Η επιχειρηματίας, τότε, απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι και έδρασαν άμεσα. Κλιμάκιο της υπηρεσίας ταξίδεψε στο νησί, προσημειώθηκαν τα χρήματα και όταν τα παρέλαβε ο διοικητής του ΑΤ, συνελήφθη, όπως και ο ιδιώτης.

Οι συληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22/09) στον εισαγγελέα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Παράλληλα, θα διαταχθεί ΕΔΕ και κινούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες. 

Ο μηχανικός, κατά την απολογία του, παραδέχθηκε τις κατηγορίες, αντίθετα ο αστυνομικός τις αρνήθηκε. 

Ο διοικητής, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Κ», φέρει τον βαθμό Αστυνόμου Β’ και υπηρετούσε στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2022, ενώ έχει υπηρετήσει και στο νησί της Μυκόνου, όπως και στα Κουφονήσια. 

Σε μία άλλη περίπτωση, ξενοδοχείο του νησιού, έκανε ανακαίνιση για την οποία είχε βγάλει άδεια. Στην συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου προσέγγισε τον μηχανικό και τον ρώτησε πόσα χρήματα χρειάζονταν για την συγκεκριμένη δουλειά. Ο αξιωματικός, τότε, ζήτησε 1.000 ευρώ για εκείνον για να μην κάνει πολεοδομικό έλεγχο.

 
 
 
 
 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT