Bίντεο από την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοικτά της Πύλου

Bίντεο από την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοικτά της Πύλου

Μέλη διεθνούς κυκλώματος οι τρεις διακινητές

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνολικά 93 μεταναστών πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. 

Συγκεκριμένα αεροσκάφος της Frontex εντόπισε στην περιοχή ένα ακυβέρνητο πλοίο με 90 μετανάστες και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. 

Πέντε εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πύλου απ’ όπου εξήλθαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ακολούθως 25 άτομα επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Μάλτας και μεταφέρθηκαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης, με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας, όλοι καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, προέκυψε ότι τρεις αλλοδαποί (από τους 93) είχαν ενεργό ρόλο στη μεταφορά των υπολοίπων, αποτελώντας μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας και κατά συνέπεια συνελήφθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή