Κυκλάδες: Οσα οδήγησαν στη σύλληψη του διοικητή Α.Τ.

Κυκλάδες: Οσα οδήγησαν στη σύλληψη του διοικητή Α.Τ.

Η «Κ» παρουσιάζει τα βήματα που ακολούθησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να οδηγηθεί στη σύλληψη του 38χρονου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικά όσα προηγήθηκαν προκειμένου οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να φτάσουν στη σύλληψη του 38χρονου αξιωματικού που κατηγορείται για «δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ εξακολούθηση», καθώς επίσης και για «κατάχρηση εξουσίας», «ψευδή βεβαίωση, νόθευση», και του 66χρονου πολιτικού μηχανικού που αντιμετωπίζει την κατηγορία της «συνέργειας σε δωροληψία κατ’ εξακολούθηση», το απόγευμα της Πέμπτης (21/09), σε νησί των Κυκλάδων, παρουσιάζει η «Κ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλη Αυγούστου, ο μηχανικός, έπειτα από εντολή του 38χρονου αξιωματικού, προσέγγιζε επιχειρηματίες του νησιού και τους ζητούσε 30.000 ευρώ για κάθε τουριστική σεζόν. Τα χρήματα τα ζητούσε προκειμένου να μεσολαβήσει και να δωροδοκήσει τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος για να μη βεβαιώσει παραβάσεις στα καταστήματά τους.

Αμεσα, μετά τις καταγγελίες που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο της προανάκρισης, όπως στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την ανάκτηση δεδομένων από ψηφιακά πειστήρια, και, ακολούθως, εκδόθηκαν βουλεύματα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. 

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε «ύποπτη» συνομιλία μεταξύ ιδιοκτήτριας ενός καταστήματος του νησιού με τον 66χρονο μηχανικό. 

Η ιδιοκτήτρια, στην κατάθεσή της, φέρεται να υποστήριξε ότι, στα τέλη Αυγούστου, την προσέγγισε ο 66χρονος και της ζήτησε 30.000 ευρώ, έπειτα από εντολή του διοικητή, οποίος φέρει τον βαθμό του υπαστυνόμου Β’, για να σταματήσει τους ελέγχους στην επιχείρησή της μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε τελειώνει η σεζόν. 

Ετσι, κλιμάκιο αστυνομικών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας μετέβη στο νησί και προχώρησε στην προσημείωση των 30.000 ευρώ. Υστερα από ραντεβού που είχαν η επιχειρηματίας με τον μηχανικό, κατά το οποίο αυτός παρέλαβε το ποσό, στο γραφείο του 66χρονου έφτασε και ο 38χρονος αξιωματικός προκειμένου να πάρει να χρήματα. Καθώς έβγαινε από το γραφείο, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τού έκαναν έλεγχο και βρήκαν επάνω του τα χρήματα που είχαν προσημειωθεί, τα οποία και επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος. 

Επειτα από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ψηφιακά πειστήρια.
• Το ποσό των 7.000 ευρώ. 
• Υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα.
• Κλειδί τραπεζικής θυρίδας.
• Ιδιόχειρες σημειώσεις.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο πολιτικός μηχανικός παραδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε συμφωνήσει με τον 38χρονο υπαστυνόμο Β’ να πάρει 10.000 ευρώ για τη μεσολάβησή του, ενώ τα υπόλοιπα 20.000 θα τα έπαιρνε ο άλλος.

Επίσης, ο 66χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι, τον Μάιο, ο συγκεκριμένος αξιωματικός απαίτησε και πήρε, μέσω αυτού, 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για να μην κάνει έλεγχο σε εργασίες που γίνονταν στο ξενοδοχείο του.

Οι δύο συλληφθέντες, το πρωί της Παρασκευής, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT