Λάρισα: Προετοιμασίες για την προστασία του νομού από τη νέα κακοκαιρία

Λάρισα: Προετοιμασίες για την προστασία του νομού από τη νέα κακοκαιρία

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, αλλά και της Περιφέρειας, προχωρούν σε ενίσχυση των αναχωμάτων περιφερειακά του Πηνειού

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον φόβο νέων προβλημάτων λόγω των καιρικών φαινομένων και της βροχόπτωσης που αναμένονται από αύριο, Δευτέρα, ζουν οι κάτοικοι του νόμου Λάρισας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχωρούν σε ενίσχυση των αναχωμάτων περιφερειακά του Πηνειού ποταμού στην πόλη, ενώ γίνεται προετοιμασία και για σχέδια εκκένωσης εφόσον χρειαστεί.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και λεωφορεία για την απομάκρυνση πληθυσμού στην περίπτωση νέας πλημμύρας.

Η υπηρεσία του 112 θα είναι για ακόμη μια φορά σε ετοιμότητα για να λειτουργήσει αν και όπου χρειαστεί, ενώ και σήμερα αναμένεται νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα νέα μέτρα προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι, με αφορμή την επερχόμενη νέα κακοκαιρία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε στην ΕΡΤ τα εξής:

«Εχουμε μια κατάσταση στην οποία, πάνω που αναρρώνει ο τόπος στη Θεσσαλία με χίλιες δυο δυσκολίες, έρχεται μια νέα κακοκαιρία, η οποία ενδέχεται να επιδεινώσει τις ήδη υφιστάμενες πληγές, και εκεί δρούμε σε διάφορα επίπεδα.

Η Πολιτική Προστασία είναι όλοι οι άνθρωποι εδώ επί ποδός καθημερινά. Δεν έχει εγκαταλείψει κανένας το πεδίο. Πάρα πολλοί από εμάς, προφανώς από τα υπουργεία, το κεντρικό κράτος, σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθούμε όσο μπορούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες εξομάλυνσης της καθημερινότητας των ανθρώπων για να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση της νέας κακοκαιρίας.

Γίνονται ήδη έργα προκειμένου να μην πλημμυρίσουν εκ νέου περιοχές αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν εκτιμηθεί από την Πολιτική Προστασία. Υπάρχει μια δραστηριότητα σε εξέλιξη, η οποία αφορά τη συλλογή των νεκρών ζώων και αυτό έχει σημασία διότι, με μια νέα κακοκαιρία, το πρόβλημα αυτό θα επιδεινωθεί.

Εχουν περισυλλεχτεί τουλάχιστον πάνω από το 50% των νεκρών ζώων, ειδικά από τις μεγάλες μονάδες, και πλέον η προσπάθεια επικεντρώνεται στα χωριά – σε διάφορα σημεία όπου υπάρχουν διάσπαρτα νεκρά ζώα. Εντείνονται οι προσπάθειες με τα συνεργεία.

Παράλληλα, υπάρχουν συνεργεία τα οποία συλλέγουν οικοσκευές, γιατί, ξέρετε, μόνο αν κανείς είναι στο πεδίο μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της καταστροφής. Σε πάρα πολλά σημεία έχουν μείνει από τα σπίτια μόνον οι τοίχοι. Ο,τι υπήρχε ως οικοσκευή είναι ανακατεμένο με λάσπη, πολλές φορές και με νεκρά ζώα. Είναι τεράστιος ο όγκος σε όλα αυτά τα χωριά και γι’ αυτό είναι πολυήμερη αυτή η προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT