Κακοκαιρία Elias: Κλειστή η Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών λόγω κατολίσθησης – Ακινητοποιημένα οχήματα

Κακοκαιρία Elias: Κλειστή η Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών λόγω κατολίσθησης – Ακινητοποιημένα οχήματα

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών στο 163ο χιλιόμετρο, λόγω φερτών υλικών

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα έχει ήδη προκαλέσει η κακοκαιρία Elias, από τις πρώτες κιόλας ώρες που πλήττει με βροχοπτώσεις και χαλάζι τη χώρα. 

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών στο 163ο χιλιόμετρο, λόγω φερτών υλικών και λασποροών.

Κλειστή είναι και η παλαιά εθνική οδός και σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν ακινητοποιηθεί ορισμένα οχήματα. 

Εργολάβος της Ολυμπίας Οδού έχει αναλάβει την επίλυση του ζητήματος. Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν μηχανήματα, προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα, ενώ, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, όσα οχήματα βρίσκονταν στην περιοχή πέρασαν από το σημείο των λασποροών, αφού πρώτα μηχανήματα καθάρισαν μία από τις λωρίδες κυκλοφορίας.

Εντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Αχαΐα, ενώ μεγάλη βροχόπτωση καταγράφηκε στην περιοχή Μαζέικα. Στα Καλάβρυτα το χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες. Στο Αίγιο και στα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία επίσης σημειώθηκε ισχυρότατη χαλαζόπτωση. 

Στην Κλειτορία, το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και καλλιέργειες, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Βίντεο από την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών καταγράφει ισχυρή βροχόπτωση. Η εικόνα είναι παρόμοια από το ύψος του Ξυλόκαστρου έως και την Πάτρα.

Στα Ιωάννινα, το χαλάζι θύμιζε μπαλάκια του πινγκ πονγκ, ενώ παρόμοιο φαινόμενο σημειώθηκε στο Πωγώνι Ηπείρου αλλά και στο Χιονάτο Καστοριάς.

Καρδίτσα: Χαλαζόπτωση και καταπτώσεις στην Αργιθέα

Από νωρίς το απόγευμα, η κακοκαιρία άρχισε να πλήττει την Καρδίτσα, ξεκινώντας από τον ορεινό όγκο της περιοχής. Οπως ανέφερε στο karditsalive.gr ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, τα εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αχελώου, όπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση διάρκειας 10-15 λεπτών.

Κακοκαιρία Elias: Κλειστή η Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών λόγω κατολίσθησης – Ακινητοποιημένα οχήματα-1
Πηγή: karditsalive.net

Την εμφάνισή τους έκαναν και τα πρώτα προβλήματα, περιλαμβάνοντας κυρίως κατολισθήσεις και καταπτώσεις σε σημεία του οδικού δικτύου με σημαντικότερη στον δρόμο Πετρωτό – Καλή Κώμη. Αναφορές για έντονες βροχοπτώσεις υπάρχουν από τις ορεινές και ημιορεινές κοινότητες και των δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, φαινόμενα που αναμένεται να επεκταθούν και στα πεδινά.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Τα φαινόμενα κινούνται προς τα ανατολικά και επικρατεί επιφυλακή για τις περιοχές που είχαν πληγεί πρόσφατα από την κακοκαιρία Daniel χωρίς να έχουν προλάβει να αποκαταστήσουν τις ζημιές. 

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση, μέχρι και το βράδυ της Τρίτης τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης αναμένονται στις περιοχές του Πηλίου και της Οθρυος, καθώς και στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας της Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα πλήξει την Αττική, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Δείτε την εξέλιξη του φαινομένου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή