ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπισκότα κανέλας

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπισκότα κανέλας

Χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε υψηλή συγκέντρωση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάκληση μπισκότων κανέλας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη» 105 γρ., ημερομηνία λήξεως 06/07/2024, ημερομηνία παραγωγής:06/07/2023), που παράγεται από την εταιρεία «Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή