Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 σε Πελοπόννησο και νησιά Ιονίου

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 σε Πελοπόννησο και νησιά Ιονίου

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποιητικά μηνύματα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο, λόγω της κακοκαιρίας Elias, δέχθηκαν από το σύστημα 112 περιοχές στην Πελοπόννησο και νησιά του Ιονίου.

Η κακοκαιρία Elias, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της από τη Δευτέρα, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονη χαλαζόπτωση, αναμένεται να πλήξει τις συγκεκριμένες περιοχές.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο SMS.

Λίγο μετά τους κατοίκους της Πελοποννήσου, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

«Για περιοχές εκτός Αττικής» το 112 στα προάστια της Αθήνας

Το μεσημέρι, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στην Αττική, ωστόσο, λίγο αργότερα, πηγές της πυροσβεστικής διευκρίνισαν ότι το μήνυμα σε κατοίκους των προαστίων της Αθήνας αφορούσε περιοχές εκτός Αττικής. 

Προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν, μεταξύ άλλων, κάτοικοι σε Νέο Φάληρο, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Ιλιον και Περιστέρι.

Πώς θα κινηθεί το σύστημα της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το τέλος της ημέρας και θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το βράδυ της Τρίτης. Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 σε Πελοπόννησο και νησιά Ιονίου-1
Meteo.gr

Επιδείνωση την Τετάρτη

Αύριο, τα φαινόμενα θα ενισχυθούν, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της Ελλάδας. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στη ανατολική και νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο – ιδιαίτερα κεντρική και βόρεια – η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά).

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 σε Πελοπόννησο και νησιά Ιονίου-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή