Ένοχος ο μητροπολίτης Ζίχνης και Νευροκοπίου για υπεξαίρεση θρησκευτικών κειμηλίων

Ένοχος ο μητροπολίτης Ζίχνης και Νευροκοπίου για υπεξαίρεση θρησκευτικών κειμηλίων

Ενοχος κρίθηκε και ένας πρωτοσύγκελος της ίδιας μητρόπολης για υπόθεση υπεξαίρεσης θρησκευτικών κειμηλίων από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομητροπολίτης Ζίχνης και Νευροκοπίου Ιερόθεος κι ένας πρωτοσύγκελος της ίδιας μητρόπολης κρίθηκαν ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό, για υπόθεση υπεξαίρεσης θρησκευτικών κειμηλίων από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με τριετή αναστολή, όπως μετέδωσε το τοπικό GRTIMES.gr.

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ανά ημέρα και τους είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

H υπόθεση αφορούσε θρησκευτικά κειμήλια που χρονολογούνται προ του 1830, μεταξύ των οποίων δισκοπότηρα και ένας σταυρός, που επρόκειτο να δοθούν για συντήρηση. Ενας κάτοικος της περιοχής ήταν αυτός που είχε διαπιστώσει την απουσία των κειμηλίων, όταν τα αναζήτησε για να τα φωτογραφήσει στο πλαίσιο μελέτης.

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους που αρνήθηκαν την κατηγορία, ισχυριζόμενοι ότι μετά τη συντήρησή τους τα κειμήλια είχαν επιστραφεί.

Για την ίδια υπόθεση είχε κατηγορηθεί κι ένας ιερέας που είχε αθωωθεί, πρωτόδικα, στο δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT