Κακοκαιρία Elias: Στο πόδι η Φθιώτιδα – Σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια

Κακοκαιρία Elias: Στο πόδι η Φθιώτιδα – Σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια

Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένουν οι αρχές για την εκκένωση του χωριού Κόμμα αν παραστεί ανάγκη

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη Φθιώτιδα ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Κλιμάκια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων προχώρησαν σε πρόδρομες κινήσεις, ώστε να απομακρύνουν προληπτικά κατοίκους από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στον Σπερχειό, εάν αυτό απαιτηθεί.

Ταυτόχρονα, σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένουν οι αρχές για την εκκένωση του χωριού αν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κακοκαιρία Elias: Στο πόδι η Φθιώτιδα – Σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια-1
Πηγή: lamiareport.gr

Υπενθυμίζεται πως τα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 στην περιοχή της Φθιώτιδας είναι συνεχή και πληροφορούν τους κατοίκους για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους καλούν να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Από το μεσημέρι, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη της Λαμίας και τη γύρω περιοχή, δεν έχει βρέξει, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές μετά τις 9 το βράδυ.

Κικίλιας: «Υπάρχει η ιστορία του Σπερχειού με τις υπερχειλίσεις»

Το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη με τους δημάρχους υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε πως η Φθιώτιδα θα βρεθεί στο κέντρο της κακοκαιρίας Elias και πως αναμένεται μία πολύ δύσκολη νύχτα για την πόλη της Λαμίας όσο και την ευρύτερη περιοχή. Προβλέπεται ότι θα υπάρχουν έντονες καταιγίδες όπως επίσης και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Συντονιστικού ο Βασίλης Κικίλιας σύστησε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών τονίζοντας πως «γνωρίζουμε ότι υπάρχει η ιστορία του Σπερχειού σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπερχειλίσεις και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται κυρίως σε χωριά της περιοχής. Ηδη έχει καταρτίσει ένα πλάνο η Πολιτική Προστασία και νομίζω ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ισχύς είναι πάντα εν τη ενώσει!».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, υπογράμμισε ότι «ακόμη και στο μεσοδιάστημα οι υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν παρέμβει σε κρίσιμα σημεία με καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων» και συμπλήρωσε πως «δουλεύουμε προληπτικά με έκτακτες εργασίες σε σημεία που ενδέχεται να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα».

Η κατάσταση στη Φθιώτιδα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, νωρίς το πρωί, έδειξαν τα δόντια τους καθώς στην περιοχή της Μακρακώμης υπήρχε έντονη βροχόπτωση ενώ τη χθεσινή μέρα στην περιοχή του Μώλου και της Αγίας Τριάδας η καταρρακτώδης βροχή ήταν συνεχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη μέρα δεν καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Δομοκού που είναι τραυματισμένη από την προηγούμενη κακοκαιρία, ωστόσο, η ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλη.

Προβλήματα προκλήθηκαν, νωρίς το πρωί της Τρίτης, στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου καθώς φερτά υλικά έπεσαν στον δρόμο και κάλυψαν το οδόστρωμα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας διέκοψε την κυκλοφορία από το 30ό έως το 35ο χλμ. του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου όπως επίσης για τον ίδιο λόγο έκλεισε την κυκλοφορία στην παλιά Εθνική οδό Λαμίας-Στυλίδας στο ύψος της βιομηχανικής περιοχής Λαμίας αφού φερτά υλικά κάλυψαν το οδόστρωμα. Πριν το μεσημέρι απομακρύνθηκαν και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Τα σχολεία στους Δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού και Στυλίδας παρέμειναν κλειστά όπως επίσης θα παραμείνουν κλειστά και την αυριανή ημέρα για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των διευθύνσεων εκπαίδευσης τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή