Aλόννησος: Θάνατος τουρίστριας κατά τη διάρκεια κατάδυσης

Aλόννησος: Θάνατος τουρίστριας κατά τη διάρκεια κατάδυσης

Η 62χρονη πραγματοποιούσε καθοδηγούμενη αυτόνομη κατάδυση, συνοδευόμενη από εκπαιδευτή και δύο βοηθούς καταδυτικού κέντρου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 62χρονη τουρίστρια από θαλάσσια περιοχή στην Αλλόνησο, όπου εκπαιδευόταν στην αυτόνομη κατάδυση.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης για αυτοδύτες σε δυσχερή θέση και άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος.

Η 62χρονη, η οποία πραγματοποιούσε καθοδηγούμενη αυτόνομη κατάδυση, συνοδευόμενη από εκπαιδευτή και δύο βοηθούς καταδυτικού κέντρου, εντοπίστηκε και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για αυτοδύτες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΡΟΥΣΟΥΜ ΓΙΑΛΟΣ» ν. Αλοννήσου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις της 62χρονη αλλοδαπή, η οποία διενεργούσε καθοδηγούμενη αυτόνομη κατάδυση, συνοδευόμενη από έναν εκπαιδευτή και δύο βοηθούς συνοδευόμενης κατάδυσης καταδυτικού κέντρου.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή