Παλαιά συλλογή εκτιμάται ότι είναι ο οπλισμός που βρέθηκε στο Κολωνάκι

Παλαιά συλλογή εκτιμάται ότι είναι ο οπλισμός που βρέθηκε στο Κολωνάκι

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκαν όπλα και πυρομαχικά που βρέθηκαν τυχαία χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκαν όπλα και πυρομαχικά που βρέθηκαν τυχαία χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η ανεύρεση των όπλων έγινε τυχαία από ιδιώτες, το περιστατικό έθεσε σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση, πάντως, χαρακτηρίστηκε από αρμόδιες πηγές ως «χαμηλού ενδιαφέροντος», με τις πληροφορίες να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για παλιά συλλογή και όχι για κρησφύγετο κακοποιών.

Τα όπλα βρέθηκαν μεσημεριανές ώρες, χθες, σε διαμέρισμα στην οδό Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι. Εντοπίστηκαν τυχαία από στελέχη εταιρείας σε αποθηκευτικό χώρο διαμερίσματος, όπου εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης.

Εντοπίστηκε τυχαία από στελέχη εταιρείας σε αποθήκη διαμερίσματος – Ως «χαμηλού ενδιαφέροντος» χαρακτηρίστηκε από αρμόδιες πηγές η υπόθεση.

Ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της σήμανσης μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν τον οπλισμό και να τον μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Θα γίνει έρευνα για αποτυπώματα και DNA και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε βαλλιστικό έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τρία παλιά πολεμικά τυφέκια τύπου Μ1, όπως αυτά που δίνονταν στους κληρωτούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τρεις παλαιού τύπου χειροβομβίδες, καθώς και ένα κουτί με φυσίγγια.

Τα όπλα και οι σφαίρες βρέθηκαν σε μπαούλο στην αποθήκη του διαμερίσματος, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ότι πρόκειται για παλιό οπλισμό που είχε εγκαταλειφθεί στο σημείο πιθανόν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και βρέθηκε εξ αφορμής της ανακαίνισης του χώρου από τους νέους ιδιοκτήτες.

Για την υπόθεση λόγω της ιδιαιτερότητάς της ενημερώθηκαν και οι ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας, που ωστόσο δεν ενεπλάκησαν στην έρευνα. Οριστικές απαντήσεις θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το προσεχές διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT