Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα από 112 για εκκένωση δύο χωριών στον Δομοκό

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα από 112 για εκκένωση δύο χωριών στον Δομοκό

Οι κάτοικοι στα χωριά Σοφιάδα και Πετρίλια καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προ το Νέο Μοναστήρι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι κάτοικοι από τα χωριά Σοφιάδα και Πετρίλια στον Δομοκό, με μήνυμα που έχει αποσταλεί ήδη από το 112, καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας Elias.

«Απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα.

Η έντονη βροχόπτωση κυρίως στα ορεινά έχει μεταφέρει πολλά νερά σε επιβαρυμένους χείμαρρους, με συνέπεια τα νερά να πολιορκήσουν τα χωριά και οι κάτοικοι καλούνται είτε να τα εγκαταλείψουν είτε να μετακομίσουν σε υψηλότερα σημεία ώστε να μη διατρέχουν κίνδυνο.

Αγωνία για τον Σπερχειό

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία καθώς συνεχίζεται η βροχόπτωση με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Τα αναχώματα στον ποταμό Σπερχειό βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Οι προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς συνεχίζονται για την κατά σημεία ενίσχυση των αναχωμάτων. Η ένταση των βροχοπτώσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλη και εξίσου μεγάλες είναι και οι αμφιβολίες για την αντοχή στα αναχώματα του ποταμού.

Hδη το ποτάμι έχει ξεφύγει από τα αναχώματα, λίγο μετά το χωριό Κόμμα, σε σημείο όμως που δεν προκαλεί πλημμύρα στο χωριό. Ολοι οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ανακούφιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγο, συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας προσπάθησαν να απομακρύνουν από το χωριό 4 ηλικιωμένους και να τους μεταφέρουν σε ξενοδοχείο χωρίς να το ετύχουν, αφού δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά μόνο όταν δουν να τους κυκλώνουν τα νερά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή