Βόρεια Εύβοια: Με τη συνδρομή του στρατού οι επιχειρήσεις για να ανοίξουν οι δρόμοι

Βόρεια Εύβοια: Με τη συνδρομή του στρατού οι επιχειρήσεις για να ανοίξουν οι δρόμοι

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη για να αποκτηθεί πρόσβαση στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζεται και με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Χθες, δίπλα στα εκατοντάδες χωματουργικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και των μισθωμένων ιδιωτικών, στην περιοχή μεταφέρθηκαν και μηχανήματα του στρατού προκειμένου να συμμετέχουν στην προσπάθεια αποκατάστασης των βασικών υποδομών.

Βαριά μηχανήματα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων μοιράστηκαν σε όλους τους δήμους αναλόγως των αιτημάτων και των αναγκών που υπήρξαν. Ετσι, στον Δήμο Ιστιαίας, αλλά και στον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Αννας διατέθηκαν από μία μπουλντόζα, ένα φορτηγό, δύο φορτωτές και ένα grader. 

Επίσης και στη Φθιώτιδα οι Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Στον Δήμο Δομοκού διατέθηκε ένα φορτηγό και τη Δευτέρα το πρωί αναμένονται άλλα δύο. Επιπλέον έχει διατεθεί και ένας λαστιχοφόρος εκσκαφέας.

Σύμφωνα με τους δημάρχους της περιοχής «χρειάζεται ακόμη πολλή προσπάθεια και κοπιώδης εργασία από τα μηχανήματα για να απεγκλωβιστούν και να δοθεί πρόσβαση στους οικισμούς».

Τους προαναφερόμενους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα ξεκινήσουν αμέσως έργα αποκατάστασης ώστε το συντομότερο δυνατόν να επανέλθει η κανονικότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής».

Σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Μαντουδίου με παρόντες τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Γιώργο Κελαϊδίτη και τον δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ζητήθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό μια λίστα με τα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να επισπευσθούν οι αυτοψίες τις ερχόμενες ημέρες. Ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε ότι «άμεσα θα φτάσουν στην περιοχή κλιμάκια από μηχανικούς για τις αυτοψίες».

Λίγη ώρα αργότερα η ίδια σύσκεψη επαναλήφθηκε στο δημαρχείο της Ιστιαίας για να αποτυπωθούν τα κρίσιμα προβλήματα που έχει ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού και ζητήθηκε να διατεθούν στην περιοχή κλιμάκια μηχανικών έτσι ώστε να γίνει αυτοψία των καταστροφών τα επόμενα 24ωρα.

Ακόμη, από τη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε, συνεργεία του ΕΛΓΑ αναμένεται να βρεθούν εκεί προκειμένου να καταγράψουν τις τεράστιες ζημιές που έχουν πάθει οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι.

Επιπλέον, τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσουν και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας για να ξεκινήσουν αυτοψίες στις ζημιές των κτιριακών εγκαταστάσεων και των επιχειρήσεων.

Τα σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση συνεχίζονται καθώς έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο δίκτυο. Σε πολλά χωριά, όπως στις Γούβες και στο Καστρί της Ιστιαίας, ο ΔΕΔΔΗΕ τοποθέτησε γεννήτριες μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στο κατεστραμμένο δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή