Κοντονής για ΟΑΚΑ: Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου

Κοντονής για ΟΑΚΑ: Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο γεγονός ότι ένα θηριώδες έργο, όπως το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, έχει βασιστεί σε μία άδεια πέργκολας, αλλά και στην περιδίνηση των μνημονίων που μπήκε η χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους περιορισμούς που υπήρχαν στη διάθεση χρημάτων, απέδωσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με τη στατικότητα.

«Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του Ολυμπιακού Σταδίου. Αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018», είπε.

«Αυτό που αντιμετώπισα το πρώτο τριήμερο που ανέλαβα, τον Ιανουάριο του 2015, ήταν ότι το προπονητήριο των αθλητών του στίβου, που είναι στον χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, έμπαζε νερά», ανέφερε. «Ενώ είχε γίνει παρέμβαση από τον ΣΕΓΑΣ για επιδιορθώσεις, δεν είχε γίνει τίποτε και με μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και με ανακατανομή μπορέσαμε και το φτιάξαμε».

Οπως σημείωσε: «Τότε κατάλαβα πως εάν το προπονητήριο μπάζει νερά, θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα άλλα ακίνητα, κυρίως με το Ολυμπιακό Στάδιο».

«Πέσαμε σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και αβλεψιών. Δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου. Τελικά αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018, που είχα αποχωρήσει από το υπουργείο Αθλητισμού». Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία».

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT