Θεσσαλονίκη: Tα δρομολόγια των λεωφορείων στα Google Maps

Θεσσαλονίκη: Tα δρομολόγια των λεωφορείων στα Google Maps

Οι στάσεις, οι διαδρομές, η άφιξη των λεωφορείων και γενικότερα κάθε πληροφορία που αφορά στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, βρίσκονται πλέον στην εφαρμογή Google Maps

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους χάρτες της Google (Google Maps) εντάχθηκε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), διευκολύνοντας την καθημερινότητα του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, αυτό σημαίνει ότι οι στάσεις, οι διαδρομές, η άφιξη των λεωφορείων και γενικότερα κάθε πληροφορία που αφορά στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, βρίσκονται πλέον στην εφαρμογή Google Maps. Ετσι το επιβατικό κοινό, είτε πρόκειται για κατοίκους της Θεσσαλονίκης είτε για τουρίστες, μέσω των δωρεάν χαρτών της Google, έχει απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα του Οργανισμού.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που ο ΟΑΣΘ έχει ενταχθεί στους χάρτες της Google, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρει πώς να μετακινηθεί, θα έχει δίπλα του έναν «ψηφιακό βοηθό», ώστε να τον καθοδηγήσει «δείχνοντάς» του μάλιστα εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

«Ο ΟΑΣΘ εξελίσσεται. Εντάχθηκε ήδη στους δωρεάν χάρτες της Google. Δίνουμε τέλος στο έλλειμμα που υπήρχε στην ενημέρωση των επιβατών του Οργανισμού», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης και προσθέτει: «Από εδώ και στο εξής όλοι οι επιβάτες, ιδίως όμως οι νεότεροι, οι οποίοι χρησιμοποιούν συστηματικά τις νέες τεχνολογίες, θα έχουν σωστή και πλήρη πληροφόρηση για τις μετακινήσεις τους στη Θεσσαλονίκη».

Οπως υπογραμμίζει ο κ. Ταγγίρης, «το εργαλείο αυτό θα είναι ιδιαίτερο χρήσιμο και στους φοιτητές, ιδίως αυτούς που δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη, καθώς θα μπορούν να έχουν στο κινητό τους άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τους τρόπους μετακίνησής τους, είτε με λεωφορεία του ΟΑΣΘ είτε με τα πόδια είτε με άλλους τρόπους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή