Λούτσα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στην εξιχνίαση της δολοφονίας των έξι Τούρκων

Λούτσα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στην εξιχνίαση της δολοφονίας των έξι Τούρκων

Κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξιχνίαση του πολλαπλού φονικού με θύματα έξι Τούρκους, που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Λούτσα, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε σήμερα στο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο, αγνώστων στοιχείων, αναζητείται.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη χθες το πρωί στον Αγιο Δημήτριο.

Κατά τον έλεγχο των αποσκευών του 32χρονου, είχαν εντοπιστεί τέσσερα φυσίγγια και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας. Κατά τον έλεγχο της οικίας όπου διέμενε ο δεύτερος κατηγορούμενος, βρέθηκε μεταξύ άλλων ποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για άλλα αδικήματα, μεταξύ άλλων για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί αλλοδαπών.

«Κλειδί» στην ταυτοποίηση τα ρούχα και παπούτσια των δραστών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το κοινό χαρακτηριστικό στον εντοπισμό των δύο κατηγορουμένων είναι πως βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.

Τα τέσσερα θύματά τους, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και τα άλλα δύο έξω από αυτό, ενώ όλα είχαν δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Από την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου. Ο τρόπος τέλεσης της ανθρωποκτονίας παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα, διευκρίνισε ο κ. Σκούρας, τονίζοντας πως στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιήθηκαν οι συναρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίας της ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως στις εισόδους και εξόδους της χώρας. 

Πώς τους παγίδευσαν 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ανθρωποκτονίας αφού είχε αναλάβει τη μεταφορά των θυμάτων στη χώρα προορισμού τους, την Τουρκία, μέσω Ελλάδας, εφοδιάζοντάς τους με πλαστές ταυτότητες.

Μάλιστα, πριν την αναχώρησή τους, τους οδήγησε σε κατάλυμα της Αρτέμιδας, με το πρόσχημα να βρίσκονται πιο κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 32χρονος έπειτα μετέφερε πρώτα στον τόπο της ανθρωποκτονίας τον 28χρονο συνεργό του και στη συνέχεια οδήγησε εκεί τα έξι θύματα με την πρόφαση μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο, ουσιαστικά παγιδεύοντάς τα. Ο 32χρονος ανήκε στην ίδια εγκληματική οργάνωση που ανήκαν και τα θύματα,

Σημειώνεται ότι στην πόρτα του οδηγού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν βρέθηκε σημάδι από πυροβολισμούς, ενώ οι ρόδες του αυτοκινήτου βρίσκονταν σε ευθεία κατεύθυνση, χωρίς να παρατηρούνται ίχνη από φρενάρισμα. 

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι αρχές, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας και των περιφερειακών σημείων, κυρίως στα αεροδρόμια, προκειμένου να αποτραπεί πιθανή διαφυγή των δραστών από τη χώρα – κινητοποίηση που απέδωσε καρπούς όπως αποδείχθηκε, αφού εντοπίστηκε άμεσα στο «Ελ. Βενιζέλος» και συνελήφθη ένας από τους δράστες, σημείωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας.

Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία. Δεν προκύπτει σαφώς αν αυτοί έχουν πυροβολήσει τα θύματα ή αν συμμετείχαν με κάποιο ρόλο στο σχέδιο δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι στο σχέδιο δολοφονίας συμμετείχε τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί. 

Προανακριτικά έχει προκύψει ότι λίγες ώρες πριν την δολοφονία και συγκεκριμένα, στις 15:05 ο 32χρονος πήγε μαζί με τον 28χρονο στο σημείο της ενέδρας, για κατόπτευση του χώρου. 

Ο 32χρονος, μετά την δολοφονία, επιβιβάστηκε σε ταξί, πήγε στο ξενοδοχείο στο Νέο Φάληρο που έχει εντοπιστεί από τις αρχές, και στην συνέχεια, με άλλο ταξί πήγε στο αεροδρόμιο, όπου και συνελήφθη. 

Οι κατηγορούμενοι είχαν πολιτικό άσυλο στην χώρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT