Χίος: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή

Χίος: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή

Δύο τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σκυλίτσειο» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή καταδίωξη λέμβου με 21 επιβαίνοντες σημειώθηκε την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή «Νένητα» στη Χίο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων, εκ των οποίων ένας κατέληξε στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σκάφος που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ένα «φουσκωτό» ταχύπλοο να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Οι λιμενικές αρχές προσέγγισαν το σκάφος με σκοπό την ακινητοποίησή του, ωστόσο ο χειριστής του, στην προσπάθεια αποφυγής της σύλληψής του, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε με το περιπολικό σκάφος.

Η πλαγιομετωπική σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πτώση ενός άνδρα στη θάλασσα και στον τραυματισμό ενός ακόμα.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός, ενώ ο δεύτερος εισήχθη για νοσηλεία.

Οπως αναφέρει το λιμενικό, 19 αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ της «ΒΙΑΛ», ενώ τέσσερις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή «Νένητα» ν. Χίου, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε το Τ/Χ και με χρήση ηχητικών σημάτων επιχείρησε να το ακινητοποιήσει με αρνητικά αποτελέσματα. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, στη προσπάθεια αποφυγής της σύλληψής του, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε πλαγιομετωπικά με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα την πτώση ενός άνδρα από τη λέμβο στη θάλασσα.

Ο ανωτέρω άνδρας, ένας ακόμα αλλοδαπός που τραυματίστηκε εντός της λέμβου και τέσσερις ακόμα αλλοδαποί καθώς και ο αλλοδαπός χειριστής της μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός, ενώ ο έτερος εισήχθη για νοσηλεία. Οι δεκατέσσερις ακόμη επιβαίνοντες της λέμβου μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χίου από έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στην περιοχή και παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο», του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 «Υποχρεώσεις μεταφορέων» καθώς και των άρθρων 306 «Έκθεση», 308 «Απλή σωματική βλάβη» και 311 «Θανατηφόρα βλάβη» του Π.Κ. Δεκαεννέα αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ «ΒΙΑΛ», ενώ τέσσερις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» για παροχή πρώτων βοηθειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή