Κέρκυρα: Σε χαράδρα η φωτιά – Δεν κινδυνεύουν σπίτια

Κέρκυρα: Σε χαράδρα η φωτιά – Δεν κινδυνεύουν σπίτια

Επιχειρούν 14 οχήματα με 44 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση που ξέσπασε το Σάββατο στον Αγιο Στέφανο, στη βόρεια Κέρκυρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η εικόνα στο μέτωπο είναι λίγο καλύτερη, με τη φωτιά να έχει περιοριστεί εντός χαράδρας.

Νωρίτερα, η επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύθηκε με δυνάμεις που έφτασαν από την Ηγουμενίτσα. Στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα με 44 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και μηχανήματα από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τις επιχειρήσεις συνέδραμαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο νησί εξακολουθούν να επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον παρακείμενο οικισμό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση της περιοχής. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγιος Στέφανος βόρειας Κέρκυρας απομακρυνθείτε προς λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έλεγε το μήνυμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT