Gov.gr: Με ένα «κλικ» το πιστοποιητικό πολυτέκνων

Gov.gr: Με ένα «κλικ» το πιστοποιητικό πολυτέκνων

Η αίτηση θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, για τον απαραίτητο έλεγχο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας, μέσω του gov.gr, έχουν πλέον οι ενδιαφερόμενοι.

Πρόκειται για μια ακόμα υπηρεσία που προστίθεται στο gov.gr και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, με την υπογραφή της αντίστοιχης ΚΥΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας και να το παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα στο my.gov.gr, εύκολα, χωρίς περιττή γραφειοκρατία και επισκέψεις σε υπηρεσίες.

Το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας φέρει μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και την προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνεπώς έχει ισχύ, όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο.

Ολα τα βήματα μέχρι την έκδοση

H νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Οικογενειακή κατάσταση».

Για να υποβάλουν την αίτηση, οι πολίτες συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet, καταχωρoύν ή επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται και επισυνάπτουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και φωτογραφία της πολυτεκνικής τους ταυτότητας.

Μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή, η αίτηση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Θυρίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας στο gov.gr, για τον απαραίτητο έλεγχο.

Στη συνέχεια, οι πολίτες ενημερώνονται με email και sms για την παραλαβή του πιστοποιητικού στην προσωπική θυρίδα στο my.gov.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή