Ο Σαββοπουλος «αποχαιρετά» τον Αηδονίδη: Η φωνή του θα συνεχίσει να εκπαιδεύει γενιές

Ο Σαββοπουλος «αποχαιρετά» τον Αηδονίδη: Η φωνή του θα συνεχίσει να εκπαιδεύει γενιές

«Η Μούσα της παραδοσιακής μας μουσικής πενθεί την έξοδο του αγγελικού Χρόνη Αηδονίδη» αναφέρει ο τραγουδοποιός

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον θάνατο του Χρόνη Αηδονίδη, ενός από τους γνωστότερους ερμηνευτές των παραδοσιακών τραγουδιών, που έκανε ξακουστή στα πέρατα του κόσμου τη μουσική της Θράκης, αναφέρθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο τραγουδοποιός αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το ήθος και η γλυκύτητα της φωνής του μπαίνουν για πάντα στη συλλογική μας μνήμη».

H ανάρτησή του

«Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετώ τον έναν και μοναδικό Χρόνη Αηδονίδη. Είναι αυτός που έβαλε για πρώτη φορά τα γλυκόπικρα τραγούδια της Θράκης στη δισκογραφία. Μου τον γνώρισε η αξέχαστη Δόμνα Σαμίου σε εκείνες τις βραδιές παραδοσιακής μουσικής που οργανώναμε στο Ροντέο κλαμπ. Από αυτόν έμαθα τη μουσική από τον Ζωναράδικο με τον οποίο κλείνει η “Μαύρη Θάλασσα” και πολλά άλλα. Τραγουδούσε και είχε τόση ομορφιά η φωνή του που σου ‘φέρνε δάκρυα στα μάτια. Το ήθος και η γλυκύτητα της φωνής του μπαίνουν για πάντα στη συλλογική μας μνήμη. Αυτή η φωνή θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τις επόμενες γενιές. Η Μούσα της παραδοσιακής μας μουσικής πενθεί την έξοδο του αγγελικού Χρόνη Αηδονίδη.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συντρόφους του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή