Kλειστή η Ποσειδώνος λόγω βόμβας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης

Kλειστή η Ποσειδώνος λόγω βόμβας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης

Είναι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και εντοπίστηκε στο ύψος της Γλυφάδας.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πυροτεχνουργοί του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς έχουν ξανά δουλειά, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα. Για τουλάχιστον δυόμισι ώρες σήμερα διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα προκειμένου να απομακρυνθεί άσκαστη βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε εκεί.

Η διακοπή της κυκλοφορίας ισχύει από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.00, από τη συμβολή της Ποσειδώνος με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου και στην οδό Ευρυάλης στη Γλυφάδα. Οι πυροτεχνουργοί βρίσκονταν στο σημείο εδώ και ημέρες προετοιμάζοντας μεθοδικά την επιχείρηση.

Kλειστή η Ποσειδώνος λόγω βόμβας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης-1
INTIME

Kλειστή η Ποσειδώνος λόγω βόμβας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης-2
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκενώθηκαν επίσης τέσσερις πολυκατοικίες στην οδό Ευρυάλης. Χθες το βράδυ (25/10) ζητήθηκε από τους κατοίκους της συγκεκριμένης οδού να απομακρύνουν τα οχήματά τους καθώς και να έχουν αποχωρήσει από τα σπίτια τους μέχρι τις 9:00.

Kλειστή η Ποσειδώνος λόγω βόμβας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης-3
INTIME

Kλειστή η Ποσειδώνος λόγω βόμβας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης-4
INTIME

Kλειστή η Ποσειδώνος λόγω βόμβας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης-5
INTIME

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αντίστοιχη κινητοποίηση. Το 2017, είχε αποκλειστεί επί ώρες μια μεγάλη έκταση στους Δήμους Κορδελιού και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη για την απομάκρυνση βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε οι εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Στρατού διευκρίνιζαν ότι έπρεπε να ληφθούν αυστηρά μέτρα προφύλαξης και να απομακρυνθούν πολίτες, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο όσοι βρίσκονταν σε απόσταση 1.900 μέτρων.

Εκείνη η βόμβα ήταν αμερικανικής κατασκευής, 250 λιβρών και εξωτερικά διαβρωμένη, αλλά ο πυροκροτητής της παρέμενε σε άριστη κατάσταση. Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους κατοίκους των περιοχών εν καιρώ ειρήνης. Εκτιμάται πωςπερίπου 72.000 άτομα χρειάστηκε να μετακινηθούν. Κάποιοι κάτοικοι προτού εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δήλωναν τότε ότι θα καταφύγουν σε εκκλησίες για να «προστατευτούν από πιθανή έκρηξη». Εξι πυροτεχνουργοί του στρατού είχαν αναλάβει να απενεργοποιήσουν τη βόμβα και να τη μεταφέρουν στο πεδίο βολής του Ασκού, εκτός Θεσσαλονίκης. Ηταν για εκείνους μια επιχείρηση ρουτίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή