Μοσχάτο: Εριξαν μολότοφ σε σχολείο – Συλλήψεις 8 ανηλίκων

Μοσχάτο: Εριξαν μολότοφ σε σχολείο – Συλλήψεις 8 ανηλίκων

Από τις τρεις μολότοφ που έριξαν οι δράστες, εξερράγη η μία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό βίας σημειώθηκε την Πέμπτη στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου, όταν ομάδα δέκα περίπου ατόμων πραγματοποίησε επίθεση με μολότοφ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 το μεσημέρι, ενώ από τις τρεις μολότοφ που έριξαν οι δράστες, εξερράγη η μία.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι αστυνομικές αρχές που κλήθηκαν στο σημείο, πραγματοποίησαν οκτώ προσαγωγές ανηλίκων για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους σε κοντινό σημείο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου.

Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν και οι γονείς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μαθητές του 1ου Λυκείου Μοσχάτου, λόγω αντιπαλότητας μεταξύ μαθητών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή του Μοσχάτου, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, -8- ανήλικοι, 16 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων και φθορές κατά συναυτουργία, αμέσως μετά τη ρίψη μολότοφ σε προαύλιο χώρο σχολείου.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων προσέγγισε τον προαύλιο χώρο σχολείου στο Μοσχάτο, όπου έρριψαν τρείς βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια διέφυγαν πεζή. Ωστόσο, αστυνομικοί τους εντόπισαν άμεσα σε κοντινό σημείο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, το οποίο επιλαμβάνεται προανακριτικά.

Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν και οι γονείς των ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες ανήλικοι θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή