Ηράκλειο: Τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Γραμματικάκη

Ηράκλειο: Τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Γραμματικάκη

Σε κλίμα συγκίνησης, πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην ευρωβουλευτή, συγγραφέα και πανεπιστημιακό δάσκαλο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα συγκίνησης, το Ηράκλειο αποχαιρέτισε τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην ευρωβουλευτή, συγγραφέα και πανεπιστημιακό δάσκαλο Γιώργο Γραμματικάκη, που έφυγε από τη ζωή στα 84 χρόνια του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε παρουσία φορέων και πλήθους κόσμου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μήνα στο Ηράκλειο.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στις δηλώσεις του, ανέφερε: «Αποχαιρετούμε σήμερα ένα μεγάλο Kρητικό, ένα μεγάλο διανοούμενο, τον Γιώργο Γραμματικάκη, που με την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, σφράγισε τη νεότερη ιστορία της πόλης μας. Είχα την τύχη να είμαστε μαζί ευρωβουλευτές, για πέντε ολόκληρα χρόνια, και γνώρισα έναν άνθρωπο με ευγένεια, με ήθος, με καλοσύνη. Ηταν πραγματικά ένα κόσμημα της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα τον θυμάμαι πάντα ως έναν άνθρωπο που ήθελε τους νέους στο προσκήνιο. Κι αυτός όμως, ήταν ένας νέος άνθρωπος στη σκέψη, στις ιδέες, στις αντιλήψεις. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιώργο Γραμματικάκη. Το Ηράκλειο, η Κρήτη, η Ελλάδα, είναι φτωχότερη. Φεύγει από κοντά μας ένας φανατικός Ηρακλειώτης, ένας γνήσιος Κρητικός, ένας άνθρωπος που αγάπησε την επιστήμη, του όσο ελάχιστοι. Ενας άνθρωπος που υπηρέτησε τα γράμματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε γιατί πραγματικά προσέφερε στην κοινωνία, προσέφερε στη χώρα, προσέφερε στην επιστήμη».

Ηράκλειο: Τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Γραμματικάκη-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκινημένος ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γ. Γραμματικάκη, αναφέροντας ότι «η Κρήτη, η Ελλάδα πρέπει πάντα να τιμά τη μνήμη αυτού του μεγάλου επιστήμονα, του πρύτανή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή