Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)

Εκατοντάδες μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας παρέλασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στην Λεωφόρο Αμαλίας.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Εκατοντάδες μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας παρέλασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στην Λεωφόρο Αμαλίας.

Η ηλιόλουστη ημέρα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν της παρέλαση των μαθητών.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, στεφάνι στο μνημείο κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους της Βουλής ο Δημήτρης Σταμάτης, από την αξιωματική αντιπολίτευση η Αθηνά Λινού και από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δωδώνης.

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)-1
INTIME

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)-2
INTIME

Συνολικά συμμετείχαν 235 σχολεία της Αθήνας εκ των οποίων 134 δημοτικά, 50 γυμνάσια και 51 λύκεια, γενικής και ειδικής παιδείας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη εκείνων που απάντησαν σωστά στα διλήμματα της ιστορίας, που έδωσαν την άνιση μάχη και την κέρδισαν, που πέρασαν πόνο, πείνα κατοχή, που μετά ξανάχτισαν την Ελλάδα. Τιμούμε τη μνήμη τους σήμερα μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με τα παιδιά μας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στις δικές τους μάχες».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, τόνισε σε δήλωση της: «Εάν κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε το ‘40 που σήμερα γιορτάζουμε την αρχή της αντίστασης και όχι το τέλος του πολέμου, το κερδίσαμε μέσα από αλληλεγγύη, από αγάπη, από συνέργειες μεταξύ των Ελλήνων και νομίζω ότι αυτό είναι που χρειάζεται η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή