ΕΕΚΕ: Ταλαιπωρία υπερήλικα που δεν είχε e-mail στην επικοινωνία με fund

ΕΕΚΕ: Ταλαιπωρία υπερήλικα που δεν είχε e-mail στην επικοινωνία με fund

Σοβαρά προβλήματα στις δυνατότητες επικοινωνίας των καταναλωτών με τα funds διαπιστώνει η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «σοβαρά προβλήματα στις δυνατότητες επικοινωνίας των καταναλωτών με τα funds» κάνει λόγο η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ.

Oπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΚΕ: «Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη εφαρμογής ενός πλαισίου για την έγκαιρη επικοινωνία καταναλωτών με fund που έχουν μεταβιβαστεί τα δάνειά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων που έχει διαχειριστεί η ΕΕΚΕ αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα στην επικοινωνία μαζί τους. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι απαντήσεις των funds ή και εισπρακτικών εταιρειών καθυστερούν ακόμα και ένα χρόνο να αποδεχτούν ή να αρνηθούν οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις όπου δεν μπορεί κανείς να τις εντοπίσει ώστε να προτείνει κάποια λύση εξ αρχής.

Σε πρόσφατη υπόθεση που διαχειρίστηκε η Eνωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, το αρμόδιο fund δεν δεχόταν καμία επικοινωνία με τον καταναλωτή καθώς ο συγκεκριμένος υπερήλικας δεν διέθετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

Δυστυχώς, η ΕΕΚΕ παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές και έγγραφες προσπάθειες δεν κατάφερε ποτέ να επικοινωνήσει με την εισπρακτική εταιρεία ακόμα και μετά την υποστήριξη στον καταναλωτή για τη δημιουργία προσωπικού ταχυδρομείου.

Στην περίπτωση αυτή δε, ενέχεται ο κίνδυνος να χαθεί η όποια ρύθμιση και πληρωμή από τον καταναλωτή.

Καταλήγοντας, μετά από πέντε (5) ολόκληρους μήνες ανεπιτυχών προσπαθειών, η ΕΕΚΕ προγραμμάτισε διά ζώσης ραντεβού με την τράπεζα που είχε εξ αρχής λάβει το δάνειο ο καταναλωτής για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη νέα ρύθμιση στην οποία διεγράφη ποσοστό 12,40% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 52 μήνες.

H ΕΕΚΕ παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα».

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή