ΗΣΑΠ: Κλειστός ο σταθμός «Νέο Ηράκλειο» την Τετάρτη υπό τον φόβο επεισοδίων

ΗΣΑΠ: Κλειστός ο σταθμός «Νέο Ηράκλειο» την Τετάρτη υπό τον φόβο επεισοδίων

Κλειστός θα παραμείνει από το μεσημέρι της Τετάρτης, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστός θα παραμείνει από το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου ο σταθμός «Νέο Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας και υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματισθεί με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

«Σας ενημερώνουμε πως με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 ο σταθμός “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” στη Γραμμή 1 του Μετρό θα κλείσει στις 2 το μεσημέρι και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ.

Κλειστός για τους ίδιους λόγους θα παραμείνει και ο σταθμός του Προαστιακού στο Νέο Ηράκλειο, η επαναλειτουργία του οποίου θα αποφασιστεί επίσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης στον νομό Αττικής από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, καθώς «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και “αντισυναθροίσεων” από ομάδες αντίπαλων θέσεων».

Οπως αποκάλυψε αξιωματούχος στην «Κ», τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών έχουν ειδοποιηθεί από συναδέλφους τους στο εξωτερικό για το ενδεχόμενο άφιξης στην Ελλάδα ακροδεξιών από την Ιταλία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη άφιξη στη χώρα ομάδας περίπου 15-20 ατόμων, με τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του αρχηγείου να τίθεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς δεν αποκλείεται η έλευση νεοναζί και από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σημειώνεται πως ήδη επεισόδια σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο περιθώριο συναυλίας που διοργάνωσαν στο Νέο Ηράκλειο μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. Μια 16χρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, υπό συνθήκες που δεν έχουν πλήρως αποσαφηνιστεί. Φέρεται να μετείχε σε ομάδα νεαρών που με καλυμμένα χαρακτηριστικά συνεπλάκη αρχικά με άτομα του ακροδεξιού χώρου και στη συνέχεια με αστυνομικούς μιας ομάδας ΟΠΚΕ.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή